/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 4 2020

 
 
Boktips nummer fyra för i år blir en serie av Eleonor Sager om systrarna Lind. Serien utgavs av Lind & Co förlag. Den första delen med titeln "Älskar, älskar inte" fanns som ljudbok på bokdiskarna i februari i år Boken omfattar 280 sidor eller 8 timmar 55 minuter. Så klart är det en feelgood serie. Andra delen med titeln "Lyckan kommer, lyckan går" utgavs av samma förlag alldeles nyss i april. Romanen omfattar 299 sidor eller 10 timmar 23 minuter. serien finns att köpa hos Bokus. Om du köper båda två som häftade 158:-
 
Handlingarna i serien:
"Emilia är dryga trettio och redo att köpa villa, vovve och en bättre begagnad Volvo. Barn vill hon också ha. Gärna många. Helst nyss. Hon är tillsammans med Charlie som inte verkar redo att ge upp sitt sorglösa surfarfliv, men hon väljer att blunda för den petitessen. Han vet nog bara inte om att han vill bli pappa.
Lillasyster Madelen har precis allt hon vågat drömma om. Hon är nygift, har ett spännande jobb i tv-branschen och hennes lägenhet är som tagen ur en monter på möbelmässan. Allt är bäddat för nästa steg. Det är bara det att hennes biologiska klocka inte tickar, alls.
När Madelen fattar ett beslut som Emilia inte kan stötta, hänger inte bara systrarnas relation på en skör tråd hela Madelens stabila grund svajar, och hon inser att hon kanske är på väg att förlora allt som egentligen är viktigt. Samtidigt ställs Emilia inför ett avgörande och till synes omöjligt val. Vågar hon låta hjärtat styra?" (Källa Bokus)
 
Del två:
"Emilia Lind känner hur hennes biologiska klocka tickar allt snabbare. Hur svårt kan det egentligen vara att träffa någon man vill dela livet och bilda familj med? Väldigt svårt tydligen, och det här med Tinder-dejtande är inte riktigt hennes grej.

Lillasyster Madelen Lind är gravid och borde sväva fram på små rosa moln, men det är något som inte stämmer. Vad är det som händer med hennes man Nicholas, hon känner knappt igen honom nuförtiden. Kan han ha träffat någon annan?" (Källa Bokus)
 
Omdöme om serien:
"Det är lätt att tycka om systrarna Lind. De är två helt olika personligheter som en som läsare ömsom hejjar på och skrattar med och ömsom skulle vilja ge en spark i rätt riktning. Det är nästan som två böcker i en då läsaren får följa de två systrarna parallellt för att de med jämna mellanrum korsar sina vägar. Måste säga att denna uppföljaren är ännu bättre än den första "Älskar älskar inte" - jag vill bara fortsätta följa dessa systrar genom deras liv i nästa och nästa bok!" (källa Bokus)
 
Jag tycker bäst om andra delen. Sager får mer till det i andra delen. Här är hon mer bekväm och har ett annat driv i boken än i den första delen. 
 
 
 
 
 
/Ec
 
boktips