/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 1 2020

 
Tredje lördagen i januari. Alldeles nyss tittade solen fram genom de annars så grå molnen. Hos mig är det just nu fem varmgrader men det blåser Det betyder att det känns betydligt kallare om man befinner sig utomhus. Det ä skönt att vara inne och ta det lugnt eller göra vad som faller en in. Det är också mysigt att det är veckohelg, så jag kan koppla av och umgås med min vän/assistent efter en ganska så jobbig vecka med två assistenter sjuka och som ska ersättas. De hade sammanlagt cirka 40 timmar att täcka. Jag lyckades trolla med knäna ännu en gång.
 
Även om det blev mycket av "svängdörrmodellen", så fick jag mycket gjort framförallt i går. Putsade alla fönster utvändigt, städade lite mera noga, pantade mina tomflaskor och köpte kattmat till min lille gubbe. På kvällen lutade jag mig tillbaka och såg handbollsmatchen mellan Portugal - Sverige. Är ett handbollsfreak sedan många år tillbaka! Gårdagens  match var ju en utklassning av stora mått: Jag förstår inte vad spelarna höll på med De hade inte fart i benen - de bara stod där och låt allting ske. -   
 
Om en stund ska jag gå ut i köket - Där finns en bit apelsinsockerkaka med mandelmassa vilken jag bakade i början av veckan - Till den ska jag unna mig en kopp nybryggt kaffe. Att jag bakade berodde på att jag var för snål att köpa en semla gjord på vienerdeg - 29:- Den degen är lättare än vetedeg och i mitt tycke godare. Hur som helst bakade jag något till kaffet på ingredienser vilka jag hade hemma. 
 
Strax efter nyår gick min hårfön sönder, så jag fick låna av olika personer. Jag är starkt beroende av en fön och använder den minst två gånger i veckan. Igår köpte jag en ny med hela sex års garanti på vår tids järnhandel.(Claes Olsson) Jag har prövat den och den fungerar väl. Min gamla hade jag haft i cirka 20 år! Pappa köpte den när han flyttade till USA Fick den av min styvmamma när hon var här efter urnsättningen.
 
I kväll är det Björn Kjellmans dag på "Stjärnorna på slottet". En gång på början av 1990-talet fikade jag med honom i Solnas Centrum. Jag hade Björns kusin som assistent. Kjellman var enormt fåordig. Det ska bli trevligt att höra hans livshistoria. Minnen kommer tillbaka ju äldre jag blir. Ibland tänker jag att jag har varit med om mycket. Kanske mer än vad individer i genomsnitt har varit. Har absolut inte levt ett stillsamt liv...
 
/Ec
 
 
 
Egna tankar / Helger, avkoppling,