/ HUSMANSKOST /

EN GOD MANDELFISK TILL HELGEN?

Bild: Google
 
Ni som följer mig har ju upptäckt mitt stora intresse för matlagning. Det är något som jag har fått i mina gener. Mammas släkt var, om jag får säga det, suveräna på att få ihop något av nästan ingenting och gott blev det också. Min bror tycker om att stå i köket och laga diverse middagar. Sedan får hans fru duka & diska, vilket hon tycker om. För en tid sedan upptäckte min bror en kock som heter Toni Sjöstedt. Han har varit med i kocklandslaget och han lagar god mat som inte tar lång tid och han har få ingredienser. I våras fick jag några av Sjöstedts recept. Jag blev stormförtjust i recepten och har gjort dem flera gånger.
 
I kväll blir det mandelfisk med en touch från Italien Idag ska jag använda torskrygg, för det är fredag. Nedan följer originalreceptet till fyra personer:
 
Ingredienser:
600 g frysta fiskfiléer t ex hoki
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl crème fraiche paprika & chili
3 msk mandelspån
potatis
sockerärtor
citron
 
Gör så här:
1. Tina fisken.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skala och sätt på potatisen.
4. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.
5. Krydda den med salt och peppar.
6. Bred över crème fraiche och strö på mandeln.
7. Stek i mitten av ugnen 20-25 minuter.
8. Lägg sockerärtorna i kokande saltat vatten.
 
Jag har gjort denna rätt i olika varianter då det gäller fisksort och creme fraiche med chilli sås eller ketchup. Jag rekommenderar gör mer sås. Tycker om rätten för den är så enkel.
 
Lycka till!
 
 /Ec