/ Allmänt /

UT MED DET GAMLA OCH IN MED DET NYA

 
Mars år 2020 har startat illa för min del. Jag menar inte att jag har drabbats av Corona, vilket jag är mycket glad för. Än så länge löper allting på som vanligt med min personalSkönt - Är inte orolig men jag är på min vakt. Följer med utvecklingen i media, vilken är intensiv och försöker bara göra inköp två gånger i veckan. Håller mycket god handhygien, numera lite extra än vad vi annars gör. Min uppfattning är: Gör vi det som vi hr blivit informerade om, så kan vi inte göra mer. På grund av att min gamla permobil är så dålig, så kan jag inte gå ut, utan jag sitter hemma. Kanske är det min lycka!
 
För ungefär 14 dagar sedan väcktes jag av att det var full aktivitet i köket. Mycket länge har min kyl och frys, som har funnits här sedan huset byggdes år 1973, varit på väg att tacka för sig. Eftersom det var full med is i min frys, så frostade jag av den i början på mars och jag rensade ut vissa saker. Antagligen blev det för mycket för frysen, så den lade av dagen därpå.
 
Det var en torsdag som det här skedde. Hade inte hunnit veckohandla som tur var. Ringde hyresvärden som kom och såg att det var bara att skaffa nya samt ovanskåp, men kylskåpet fick han igång tills mina nya vitvaror skulle komma. Ut med mina frysvaror på nytt och packade dem i Clas Olssons kassar för att fördela det här till olika lånfrysar i min umgängekrets. Följande helg köpte jag färdig mat.
 
Den fjärde mars blev det - Ut med det gamla och in med det nya - Efter två dagar hade jag fått hem samtliga frysvaror på nytt och började organisera dem låda för låda. Så klart kom jag på att den största lådan behövde jag ha " lagad mat " för. Lagar mycket mat som jag sedan fryser in i portioner. I söndags satte jag etiketter på respektive låda, så vi lätt kan hitta i frysen.
 
I går kväll (torsdag) när jag skulle ta is, så hade vattnet inte frusit och vissa varor var väl så mjuka där ibland räkor vilka jag hade köpt igår på extrapris. Valde att slänga bort dem. Jag läste på nätet att så länge något ligger inne i frysen behöver jag inte slänga bort utan låta det ligga kvar. I morse fick jag ringa både till Bosch och min hyresvärd, vilka bestämde att de kommer på måndag och undersöker felet. Jag kommer att kolla varje tredje timme om frysen går.Inte heller kommer jag att llägga in något nytt före hembesöket.
 
 /Ec
 
 
 
 
den nya tekniken / hos mig