/ Allmänt /

GRATTIS LILL 80-ÅRSDAGEN

 
 
Den här buketten får Lill Lindfors som fyller 80 år idag. Hon har alltid varit en av mina favoritartister. Hemma i mitt flickrum på Gregersgatan i Malmä låg Lills skivor på min grammofon. Det är svårt att välja en låt, men "Du är den ende",  "En man i byrån" och "En sådan karl" tillhör nog favoriterna. När Lill Lindfors hade sin dag i "Så mycket bättre" var det min mysstund- Fick gåshud av de fina tolkningar.
 
I skrivande stund bor hon på sitt älskade Öland med maken Anders Byström där hon går promenader med hunden och håller rösten i trim för kommande friska, konsertfyllda tider.

Lill Lindfors poängterar att hon och maken inte är sommargäster på Öland, vilken kan väcka irritation bland ortsbefolkningen, utan att de är skriva på ön och därmed bofasta.

På tisdag den här veckan fyller Lill Lindfors 80 år. Hon kan se tillbaka på ett makalöst värv med låtar som ”Du är den ende”, Min samba” och ”Musik ska byggas utav glädje” på sitt cv". (källa Aftonbladet)

Hur ska du fira din dag?

Så här sa Lill till Aftonbladet: " Jag har allvarliga planer på att flytta 80-årsdagen till 2021. Eftersom jag har flyttat alla konserter så flyttar jag den ett år framåt. Man kan alltså gratulera mig på 79-årsdagen idag

Hur  känns det att fylla 80 år?

Lill svarade: " Det känns bra tycker jag, det har varit ett intensivt år, arbetsmässigt och som artist. Men nu tar jag det lugnare av naturliga skäl, nu ska jag ta itu med saker som ligger under rubriken ”sen ska jag”..

Du känns stark och pigg och ser oförskämt fräsch ut – hur håller du dig i form?

Jag skulle säga att det från början är val av bra föräldrar. Genetiken spelar sin roll, sedan gäller det att ta tillvara på den gåvan som man har fått med sig, de gener som är bra. Då frågar ni ”vilka är de dåliga generna?”, det är en bra fråga, det tänker inte jag berätta om." (dagens Aftonblad)

 
 
bild:TT/Nyhetsbyrå
 

/Ec
 

 

Folk som jag beundrar / Min musik