/ KROPP OCH SJÄL /

NJUTA AV VAD LIVET GER

EN BILD SOM ILLUSTRERAR NJUTNING

 Det är sommarkväll. Ännu en weekend står för dörren liksom en ny månad.  I morgon går vi in på andra halvan av år 2006. Ibland undrar jag var tiden blir av. Den rusar iväg eller är det så att vi människor skyndar på den? Vi planerar dag för dag, vecka för vecka inom oss. Är det tomt i vår kalender en dag blir vi alldeles vilsna och vet knappast vad vi ska göra med tiden.

Ett annat faktum som blivit underligt för nutidsmänniskan är om det är tyst omkring henne.  Själv kan jag ibland tycka att tystnaden och stillheten kan vara fantastisk skön. Tänk att höra en å brusa eller en fågel sjunga i en trädtopp en sommarmorgon. Då är det skönt att leva! Somliga av oss kan bli varma i själen när vi sitter och ser en vacker solnedgång någonstans i vårt avlånga land. Vi bör ta vara på de där vackra ögonblicken i livet som är alldeles gratis, men som är en lisa för vår själ.

Så har skymningen lagt sig över min stad. En dag är slut. Hoppas mina läsare tog vara på att sommaren kom tillbaka med full styrka. Det var härligt! Om jag tänker efter, så har vi ganska mycket av sommaren kvar, fast det har redan börjat vända.

 I eftermiddags hann jag med att sitta ute och bläddra i en tidning och försöka slappna av och inse att det var fredag. Veckan som gått har varit lite stressig, så det kan vara skönt att veta att jag kan ta det lugnt under de närmaste dagarna som kommer. Om sommaren består, tänker jag gå ut i min oas och bara njuta av att finnas till och äta något gott som hör sommaren till. Jag var på torget i förmiddags och köpte två liter ekologiskt odlade jordgubbar, som jag åt en skål av i kväll. Nu är det verkligen sommar med alla färska grönsaker och bär som finns. Men underbart är kort, så det gäller att passa på att njuta medan vi kan.

Nu ska jag krypa till kojs och tänka på hur bra jag har det som är frisk och har människor som bryr sig och som betyder mycket för mig. Livet är ju kort… Sov så gott alla där ute!

 


Av Ewacarin Holmqvist

#1 / / SolSkuggan:

Ewacarin.. Så sant du har! Visst skyndar vi på tiden. Det är precis som du säger, är det tomt en dag i agendan så måste vi fylla på den.
Själv älskar jag tystnaden och lugnet. Vi bor ju på landet så vi har inte så mycket ljud här och just nu är fågelsången det som låter högst och det passar mig perfekt.
Tack för det du skrivit denna gång, det gav mig mycket!
Ha en bra dag tills nästa gång.
Kram på dig!

#2 / / rut:

Idag är en ny dag, hoppas att natten var god.
Sol och värme, blå himmel, mina barn och barnbarn har farit på semester så det återstår att ta hand sig själv.
Tänkte ta en långpromenad ner till sjöviken och sitta lyssna till vågskvalpet, man tänker så bra då.
Kanske man i denna stillhet kan man hitta några nya uppslagsändar till min egen blogg, den har har ganska stillastående en tid.
Ha det bra Ewacarin. Kram.