/

FESTLIG LÖVBIFF MED BACON

KOCK

Festlig lövbiff med bacon och äpple 

Med rödvinssås och hasselbackspotatis blir det här en riktig festrätt! Potatisen blir färdig i ugnen medan du gör rulladerna och såsen. Bacon och äpple sätter härligt god smak på biffarna.

 
  • 4 port

4 lövbiffar, ca 500 g

4 skivor strimlad bacon

1 hackat äpple

½ hackad gul lök

2 msk smör

1 tsk salt

2 krm peppar

 
  • Rödvinssås

1 hackad schalottenlök

1 tsk farinsocker

½ msk olja

3 dl rödvin

1 dl steksky

½ dl kalvfond

2 tsk maizena majsstärkelse

 
  • Hasselbackspotatis

1 kg potatis

50 g smör eller margarin

3 msk ströbröd

Salt

Peppar

 
  • Servering

Stekta tomater

Haricots verts

 
  • Ugn 225?
 Gör så här
    1. Hasselbackspotatis: Skala potatisen. Skiva den, men inte helt igenom, den ska fortfarande hålla ihop. Lägg potatisarna på ett ugnssäkert fat och pensla med smält matfett. Strö över ströbröd, salt och peppar. Stek potatisen i nedre delen av ugnen ca 35 min tills de är mjuka.
    2. Rullader: fördela bacon, äpple och lök på lövbiffarna, vik ihop. Fäst ev. med tandpetare. Stek dem några minuter i smör på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp rulladerna och skölj ur pannan med lite vatten. Sila och spara skyn till såsen.
    3. Rödvinssås: Fräs lök och farinsocker i olja i en kastrull. Tillsätt rödvin, sky och fond. Låt sjuda i 10 min. rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Tillsätt det, koka upp och smaka av såsen.

Det här låter gott. Själv tänker jag testa en annan fredag när jag har mer tid för matlagning. Det är säkert mycket smakligt!

Av Ewacarin Holmqvist 


 

#1 / / Andreas:

Det här verkar bra mycket godare än min middag i dag. Två mackor och en mugg te....

#2 / / SolSkuggan:

Men åhh så smaskigt. Det här får jag allt spara till en annan gång. Idag blir det, ja vad blir det. Har inte riktigt tänkt klart än.
Mulet och grått idag och inatt var det ett otroligt åskväder. Har aldrig varit med om liknande. 4-6 blixtar i minuten!!
Ha en skön söndag och kram.