/ Allmänt /

EN SHOPPINGFÖRMIDDAG I SVERIGES TREDJE STAD

SHOPPINGKASSAR

Det är tidig eftermiddag hos mig. Efter en ganska jobbig kväll igår och en någon trög morgon (Ni vet ju vid det här laget  att jag inte är särskilt morgonpigg av mig). Fastän det var en jobbig kväll, så föll den väl ut. Hur som helst begav jag mig ut på en liten shoppingrunda i ett av stadens shoppingcentra. Bara cirka tio minuter från min bostad, ligger det här centrat med många olika små butiker under samma tak. Om jag går över gatan har jag Åhléns och de har som granne Hemköp. Ni förstår att jag inte lider brist på butiker, varuhus eller shop av olika slag. Ändå är jag inte mycket för att shoppa. Jag shoppar hellre via nätet. Det gäller att få tiden att räcka till för allt och att underlätta så mycket som möjligt. Men  ibland behöver jag både det ena och det andra som inte går att köpa via nätet, så då är jag tvungen att ge mig ut.
Den här tisdagsförmiddagen var den enda lediga förmiddagen jag har under veckan som jag kunde ta det lite lugnt och gå och shoppa utan rusa fram som en iller mellan de olika inköpsställena. När jag vaknade i morse och hade gnuggat sömnen ur ögonen insåg jag att det var varmgrader och det varken regnade eller snöade. Inte ens blåste, så det var nog läge att passa på. I skrivande stund är det solsken. Kanske är det lugnet före stormen...
På hemväg från min shoppingrunda hade jag små kassar, så folk kunde tro att jag hade köpt mer än vad jag hade i var och en. Vem vill blanda löste med hårfärg,. ljus med korven och löken till morgondagens middag? Den som jag ska förbereda senare i kväll.
Jag tänker servera ugnstekt falukorv som jag fyller med lök, äpple, tomat, och ost. Ovanpå strör jag lite ströbröd och senap. Till det här är potatismos gott. Lätt och enkelt, men ändå hemlagat!
I morgon ska jag och min bror träffas och snabbfika tillsammans före nästa bredvidgång med ännu en tänkt assistent ska äga rum. Hoppas det kommer att gå lika bra som det gjorde igår kväll.
När jag har publicerat det här inlägget, ska jag öppna min mailbox för första gången idag. Spänningen stiger men det är lite för tidigt ännu för någon form av respons. Mot slutet av veckan möjligen kan jag hitta någon. Gissa om jag är nervös!


Av Ewacarin Holmqvist
#1 / / Elisabeth:

Ibland kan det vara nödvändigt med en shoppingdag.Har själv varit ute på stan och fyndat på rean.Jag är nu mitt inne i min dotters flytt,hon flyttar till Borlänge,80 mil hemifrån.Det känns allt lite konstigt att tänka på att man inte kan träffa henne varje vecka .Men allt har ju sin tid....
Ha en bra vecka !

#2 / / Treno:

..Rather helpful information you have here. Grazie! http://www.trenitalia.275mb.com