/

ITALIENSK PASTASALLAD


Bild menyse.com


Jag hittade ett gott recept på en italiensk pastasallad som jag gjorde om lite, så att det passade min smak. Gud vad jag fick till den bra. Mina gäster lät sig väl smaka. Receptet är till sex personer.

Ingredienser:

7,5 dl Spiralpasta
1 burk Kronärtskocksbottnar
Ca 250 gram Pamaskinka ( italiensk )
1 burk Soltorkade tomater i lager
1 ask Rucolasallat
1 burk urkärnade stora svarta oliver


Dressing;

1,5 msk Vitvinsvniäger
4,5 msk Olivolja
4,5 msk Vatten
2 klyftor Vitlök


Tillagning;   

1.  Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
2.  Skala och pressa eller finhacka  vitlöken.
Blanda ingredienserna till dressingen.
3. Häll av kronärtskocksbottsspadet liksom spadet av de soltorkade tomaterna och låt de rinna av. Skär dem i mindre bitar. Strimla skinkan. Skölj och riv rucolasalladen i mindre bitar.Häll av spadet på oliverna och låt de rinna av.
4. Spola pastan i kallt vatten. Låt den rinna av. Blanda ner i en stor skål med dressing och vänd ner de övriga ingredienserna. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.

 Tips; Jag köpte ett tyskt vitt vin som heter Gräsö som jag serverade kallt till.


Av Ewacarin Holmqvist