EN GUDOMLIG SOPPA - PEPPARROTSSOPPA -

4 PORT
INGREDIENSER:
8 dl Vatten
2 tärn. Hönsbuljong
5 msk Maizenamjöl
2 burkar Cantadou m pepparrotssmak
1 burk Blå crème fraiche naturell (inte light)
1 burk Pepparrot
Räkor eller lax eller båda
1 knippe Gräslök
Gör så här:
1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Ta av 2 dl buljong (till Maizenan)
2. Rör ner Cantadouosten i buljongen.
3. Rör i crème fraichen.
4. Rör i Maizenan i 2 dl buljong och vispa ner i soppan.
5. Rör i pepparroten och smaka av med salt
6. Snabbt uppkok och sedan bort från plattan.
7. Lägg de valda skaldjuren i en soppskål i botten och fyll på med soppa
Garnering:
Lägg en klick crème fraiche, några räkor samt ett par strån gräslök i soppan
Jag fick nöjet att äta den här soppan i veckan trots att det var en vanlig torsdag. Jag som tycker om god mat och dryck blev alldeles salig och skrev genast ner receptet både i min PC och en kopia till min receptpärm, för att inte bli av med den här soppan. För nu har jag en perfekt förrätt/smårätt som inte skäms för sig!
Av Ewacarin Holmqvist
Jag märker att jag har varit försumlig, du min allra första bloggvän. Vad ska man då reparera detta med? Att jag alltid tänker på dej flera gånger varje dag kanske för det är sant. Har själv också haft vissa problem och legat lågt och haft tänk efterdagar.
Du ser ut att haft en skön omskötarfredag och det låter gott, det skulle vi alla ha.
Nu önskar jag en fin avslutning på lördagen.
Vi ses på melodifestivalen.
Kram.