/ Allmänt /

FREDAGEN DEN 30:E APRIL 2010
Valborgmäss 2010. Eftermiddag. Alldeles strax är det helg för mig. Då ska jag koppla av med att se en DvD som heter "Love in Manhattan"och känna att en helg står för dörren. Det är en film från år 2006 som jag tycker är enormt bra. Handlar om två personer som möts och båda har fått veta att deras tid är utmätt. De lider av cancer. Man får uppleva deras sista år och hur de tar till vara på livet. Ibland gör de bizarra saker och komiska ting. Det är inte alls så mycket sjukhusmiljö, vilket jag uppskattar. Sedan är det bra skådespelare som är med och det lyfter hela filmen. Om det blir regn en dag och ni är lediga, så rekommenderar jag den här filmen varmt.

I kväll ska jag bara ta det lugnt tillsammans med några nära vänner. Vi tänker inte gå ut någonstans och se på elden samt sjunga in våren utan vi satsar på en skön hemmakväll. Snart ska jag laga våfflor men lite annorlunda än vad som jag brukar. Jag ska nämligen servera dem ljumma med en klick gräddfil; rödlök; dill  toppad med en klick stenbitsrom samt att den som vill kan pressa lite citron över: Receptet kommer från "Laila bakar" Allt som den kvinnan gör, ser så läckert ut, men det mesta hon gör är farligt för vikten. Någon gång emellanåt får man unna sig saker, för vad är det annars för idé att leva.

För mig tillhör god mat livskvalité och i veckan fick jag veta att jag sedan mars gått ner ytterligare tre kilo. Märkligt, för jag äter fler mål per dag än vad jag gjorde i höstas! Det är helt fantastiskt och jag är betydligt piggare och rör mig lättare. Numera är jag nog ganska medveten om vad jag stoppar i mig. Mitt bekymmer nu är att flertalet av mina kläder är stora och jag har inte råd att köpa ny sommargarderob. Kanske måste jag snart hitta en sömmerska som kan sy in kläderna åt mig, men det är ju ett kärt besvär eller hur?

Nu måste jag återgå till mina göromål. Glad Valborgmäss på er och ta på er, då ni går ut i kväll och tittar på elden och kanske ta ton till "Sköna maj välkommen"!

/Ec
#1 / / Kerstin:

Glad valborg till Dig från mig!

Duktigt att gå ner flera kilo, jag går bara upp, dålig karaktär!?

#2 / / Ulla Roskvist född Henningsson Sövestad:

1 maj! härligt, tycker det är den vackraste

månaden. Min dotter föddes den 26, en vacker dag med blommande kastanjer.

Vi brukade sjunga "i dag är det första

maj" i kanon denna dag alltså 1 maj. Hon bor

i Oslo så det får bli på distans numera.

Här i Ystad hade de bål på en flotte som

sändes ut i havet. Då släcktes elden så då gick jag hem. Kram. Ulla

#3 / / hjördis:

Varm vårkram tillbaka