/ Allmänt /

DET SKULLE VARA GOTT MED...
Tidig tisdagseftermiddag. Vintern fortsätter här hos mig. I morse klockan 7.00, då jag klev upp till en ny dag, var det nio kallgrader, men snön hade slutat att falla och inte heller någon vind. Något som brukar vara vanligt här nere i Skåne. Därute lyste det vita täcket upp det mörka. Det blev en hastig vädring denna morgon, ty jag märkte hur kallt det var.Under förmiddagen har solen tittat fram och solstrålarna har reflekterat i snön. Det var verkligen vackert men bländade. Det sägs att det här vinterväder ska vara över  andra advent och i övermorgon ska det komma mera snö och då även blåst. Hoppas vädret är som idag, för i morgon har jag tänkt bege mig upp i Malmö, mest för att beskåda "min stad i adventstid". Det var en tid sedan nu som jag var riktigt uppe i stan och gick i någon bokhandel etc.

När det är sådant här väder skulle det vara gott med varm choklad gjord på ögoncacao plus mjölk. Inte som jag brukar dricka nu för tiden varm oboy.Vill ha precis den där chokladen som mamma gjorde en kall vinterdag, istället för saft, när jag kom hem från skolan. Den som var så god och varm. Kanske är det bara i minnets arkiv som den var så. Lyx var det också om jag fick en nygräddad pepparkaksgris med glasyr så här års. Tänk vad man minns! Har ni lagt märke till en sak? Ju äldre man blir dessto starkare blir minnena från förr. Lustigt!

Nu ska jag gå och dricka mitt "afternoontea" före mina naglar blir omskötta. Kanske tar jag en liten köpt pepparkaka. Inte lika gott som mammas hembakade men...

Ha en skön tisdagkväll!
/Ec