/ KROPP OCH SJÄL /

EMMA OCH MATTE KÄMPAR MED VIKTEN


I ett inlägg under hösten berättade jag att min honkat, Emma, var tvungen att banta. Den 25:e oktober vägde hon 8,4 kilo - på tok för mycket för en kisse - Husse och Matte som älskar sitt husdjur och vill behålla Emma länge följde uppmaningen och gick in i djursjukhusets shop och köpte  boxar med diet blötmat, vilket hon var van vid sedan vi tog hand om henne. Vi köpte även en påse diet torrfoder vilket hon får 40 gram av samt en påse blötmat per dag. Emma tycker om dietmaten, men Husses plånbok känner av hennes bantning. Maten är betydligt dyrare än den kattmat som finns i vanliga matbutiker. Det ger resultat som tur är för i morse vägde Emma 7,5. En annan sak som jag har upptäckt är att Emma är mycket piggare och med på ett annat sätt. Jag skulle kanske tillägga att det är jag som står för Paddys (den andra katten) matkostnad plus handlar hem kattströ. Hoppas Emma väger cirka sex kilo i sommar. Djursjukhuset har en drömvikt på fem kilo till nästa höst.

Thumbnail
Även matte bör tänka på vikten och ska ta tag i det den första februari och köra en hel månad. Det gick relativt bra i höstas att ersätta lunchen med en halv smoothie av Allévo och ett av deras bars. På apoteket kostar en sådan förpackning som bilden visar 149:- och jag har en hel kartong av starbars kvar sedan i höstas. Tror att det är 12 bars i en sådan låda. Starbars köper jag på bodystore.com De har även Allévo men jag har inte köpt det mäkret så jag vet inte vad det kostar på nätet. I förra veckan hade apoteket extrapris om man köpte 3 st Allévobars så kostade de 53:- I mitt tycke är de bäst och helst deras röda bär. Det ska bli spännande och se om jag klarar att tappa några kilo med det här sättet. Får nog hitta upp någon att tävla med, så det går lättare. Jag är en tävlingmänniska och vinna ska jag...

Annars har jag ägnat den här lördagen åt att "köra ut julen" och att tvätta. I morgon är det två matcher i handbolls-VM som ska beskådas. Vi möter Spanien i kampen om tredje pris. Danmark får möta Frankrike och göra upp om guldet. Handboll är verkligen min sport! Den ger mig så många glada minnen från en svunnen epok.

Ha en bra lördagskväll!

/Ec
#1 / / hjördis:

Ha en fin vecka själv min vän

kram // Hjördis