/ Allmänt /

HÖJ HALTEN AV DINA LYCKOHORMONER

 
 

Själv tycker jag att hösten skapar en viss harmoni inom mig. Tänk, middagar med levande ljus. Nu finns det också tid för att sätta mig i fåtöljen och läsa en bok då regnet slår mot rutan. Varför inte rent av njuta av en stunds härlig musik medan jag dricker mitt kaffe efter maten?

Det finns en hel del människor som tycker att den här årstiden är jobbig att ta sig igenom. De ser endast mörker.  Tillhör du kanske denna grupp av personer? Var lugn, här kommer tips hur du tar dig genom den här mörka perioden.

 

  • Psykologiprofessor Torbjörn Åkerstedts påstår att om man exponera sig för ljus så tidigt man kan på dagen. Mycket ljus hjälper kroppen att hantera mörkret.
  • Motion är ett universalmedel och hjälper till att skingra höstdemonerna. När man sportar eller motionerar frigörs allehanda lyckohormoner som gör att man blir gladare.
  • Socialt umgänge är en bra humörhöjare. Fixa en fest, där det skrattas mycket. Även det höjer halten av lyckohormon.
  • Måttliga mängder med godis och choklad kan hjälpa för att komma tillrätta med nedstämdhet. Sockret och de koffeinliknande substanserna i chokladen gör att man känner sig gladare.
  • Den som sparar en semestervecka tar med fördel ut den under hösten och styr kosan mot sol och värme. En humörinvestering med garanterad utdelning

 /Ec

 

Höst