/
HUSMANSKOST /
PEPPARROTSKÖTT AV HÖGREV MED TRYCKKOKARE

Bild Hemmets Journal
Det här receptet använder man en tryckkokare till
6 portioner
ca 1 kg benfri högrev av nötkött
Kokspad:
5 dl vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 kvist timjan
5 persiljestjälkar
Sås:
6 dl buljong
1 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 msk riven färsk pepparrot
salt, peppar
Garnera med:
1-2 msk riven pepparrot
1 msk strimlad persilja
Servera med:
kokt potatis
grönsaker
Gör så här:
- Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare.
- Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg ner köttet i det kokande spadet. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º. Låt köttet vila 10 minuter i bul-jongen. För tryckkokning följer du anvisningarna för respektive märke. Tiden beräknas till ca 30 minuter.
- Sila och mät upp buljongen i en kastrull. Vispa samman mjölk och mjöl i en skål och rör ner i buljongen. Koka upp under omrörning, 3–5 minuter. Tillsätt pepparrot och smaka v med salt och peppar.
- Skär köttet i tärningar eller skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Slå såsen över köttet och strö över riven pepparrot och persilja. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Jag har hämtat receptet från Hemmets Journal.
Smaklig måltid!
/Ec