/ HEMMET /

ETT BLOGGBLAD NUMMER 2 2014

 
 
Här i min hemstad faller vita flingor, medan jag skriver dagens inlägg och det är några kallgrader. Det är verkligen skönt att jag inte behöver gå ut för det blåser så snön fyger och det är inte så trevligt att få in snö i ögonen. Tänka sig att det blev vinter i alla fall, men tiden är ur led på många sätt. Snö och jul hör ju ihop och nu efter helgerna går många av oss och väntar på våren. Hemma hos oss hette det förståss "att vintern håller i sig tills mamma fyllt år". Detta gjorde lilla mamma den 16e februar, så det är alltså en tid kvar. Föresten bryr jag mig inte om när våren kommer. Jag tycker bättre om höst och vinter, då jag slipper ha dåligt samvete om jag sitter inne och skriver. Dessutom får jag "spring i benen" varje vår, men det är så det är inte mycket att göra något åt.
 
Jag är stolt över mig själv när jag sitter här framför datorn. Efter en ganska sen kväll, klev jag ändå upp 7.15 i morse. Kan ni dessutom tänka er kära läsare att jag lagade en portion havregrynsgröt och drack en mugg kaffe före nio. En kvart senare hoppade jag in i duschen och gjorde mig respektabel. Vid lunchtid kommer en kvinna på anställningsintervju. Dessutom har jag hunnit med att tvätta två maskiner. Ibland får jag tummarna loss trots att jag inte är morgonmänniska och det faktum att jag försöker ha fredagar till mig själv. Ibland är jag tvungen att ge avkall för att få saker och ting gjorda.
 
(Några timmar senare)Tillbaka till er kära läsare. Nu har det hunnit bli eftermiddag och det mesta av mina uppgifter rörande min assistans är  gjorda.. Framför mig ligger en alldeles orörd weekend. Härligt, efter två jobbiga dagar! En helg som jag inte vet så mycket om ännu förutom att "Mello" startar i morgon. Jag är inte så glad åt detta program, tycker att det är segdragit med alla dessa deltävlingar i olika städer, sedan sista chansen, den stora svenska finalen och slutligen den största av de alla - Själva finalen i maj -Men men smaken är som baken och jag har en synpunkt till: Det är ju svårt att tävla i musik, för det är en fråga om tycke och smak. Lyckligtvis finns det andra kanaler än bara SVT 1.
 
Mitt fredagsmys i kväll blir som många gånger förr varma mackor med skaldjur. För att få lite variation på mackorna, bjuds det i kväll på musslor i vatten. Det ska bli intressant och höra vad mina gäster säger om den här variationen. Om en stund trots allt ska jag ge mig ut till allra närmsta butik för att handla ett matnyttigt toast och lite annat som jag glömde vid veckohandlingen. Det är inte alltid så lätt att ha sitt minne med i den här åldern...
 
Sist men inte minst önskar jag mina läsare en trevlig fredagskväll!
 
/Ec
Helger, avkoppling, / Mitt arbetsledarskap / Vinter
#1 / / Anonym:

Kanske har det med åldern att göra men det är några år sedan jag tröttnade på Mello av flera olika skäl. Ändå såg jag det igår. Ibland hittar man ett guldkorn. För mig blev det låt sex. Tjejen som sjöng balladen, jag och mitt korttidsminne, Lovebird? var det nog. Hon gick i alla fall direkt till finalen. Annars brukar inte min smak sammanfalla med de som röstar. Var du nöjd med kvinnan som var på anställningsintervju hos dig. Ett viktigt beslut. Tänk så bra det kan bli om personkemin stämmer till hundra procent. Då suddas gränser ut och ni kan bli som vilka vänner som helst där hjälpen bara blir naturliga inslag. Motsatsen vill jag inte ens tänka på. Sorgligt att läsa att dina ben blir fulla av spring på våren. Ett stickspår. Då passar det med engelska ordet för årstiden. :) Själv längtar jag till fåglarna återvänder, ljuset, blommorna, grönskan, dofterna och allt annat. Jag försöker se det lilla i det stora. Det finns massor av saker jag inte kan göra längre. När jag tänker extra mycket på det blir jag dyster till sinnet. Oftast går det bra att acceptera tidens gång. Min humor brukar vara räddningen och glädjen över att det går bra för de jag bryr mig om. Tyvärr kommer det berg ibland som trasslar till livet. Det är tur att det kommer solsken efter regn. Förr eller senare. Nästan alltid. Önskar dig en fin söndag. Kram Bosse