/ Allmänt /

GRATTIS ÄLSKADE PAPPA

Bild Google
 
Idag är det gamla midsommardagen och i en liten by i Skåne i prästgården klockan tolv såg en pojke världens ljus för 90 år sedan.Pojken skulle bli min pappa 1950 under en fotbollsmatch, där han bröt nyckelbenet av ren lycka. Hade jag väntat till rätt månad, så hade pappa säkert följt med till BB, men jag var och är alltför nyfiken på livet för att ta det lugnt.
 
Den 24:e juni var det alltid fest i det Holmqvistska hemmet. Inföll pappas födelsedag någon vardag var det bara en middag med vit duk och brutna servetter. Vi åt en god middag samt en tårta. Nästkommande helg firades han rejält av vår släkt som kom in från Ystad.
 
Pappa är  borta för en del år sedan, men jag vill publicera delar av min egen text "Ord till pappa" som jag skrev år 2007. Delar som är så signifikant hur pappa var som person och hur han var inom familjen:
 
"Min  pappa stod för alla resor till och från våra olika aktiviteter. Ja, han var verkligen som en privat taxi för oss barn. Han hängde med mig på diverse galenskaper såsom popgalor och fick bilda häck bakom mig tillsammans med poliser.  
 
Jag  minns när pappa och min bror satt hemma i tevesoffan på lördagseftermiddagarna och såg på Tipsextra och hur de skrek när inte rätt lag gjorde mål. Jag kan tala om att lillebror håller på med det här ännu. Ja, sport har alltid hängt med i livet på ett eller annat sätt. Jag såg världens ljus en söndag mitt under en fotbollsmatch. Han blev så glad så att han bröt nyckelbenet och kunde knappt vara med när morfar fyllde 50 en vecka efter.
 
Farfar  ville att hans yrke skulle gå i arv till hans söner och så blev det också, men på lediga stunder bakade pappa goda tårtor. Det behövde bara vara en liten anledning för att fira något så stod tårtan på bordet. Jag tyckte bäst om pappas punchtårta eller Britatårta. Min bror har åtagit sig att baka den senare tårtan på alla kalas".(Ur min egen text Ord till pappa)
 
Idag  när du är borta, tänker jag på alla vackra och glada minnen som du har skapat. Jag är övertygad om att du finns någonstans och tycker: "Det är min flicka som klarar sig bra i livet." Hur kan jag annat göra med en sådan pappa?

 

Jag älskar Dig!

/Ec

Egna tankar / minnesspår
#1 / / Bosse Lidén:

Vilken vacker hyllning till din pappa. Jag har också växt upp med att titta på Tipsextra med min pappa.
Kram Bosse

#2 / / Bosse Lidén:

Vilken vacker hyllning till din pappa. Jag har också växt upp med att titta på Tipsextra med min pappa.
Kram Bosse