/ TV & RADIO /

EN NY RADIOKANAL - P4 PLUS -

 
Idag startar Sveriges Radio ett försök vilket ska vara året ut. Den nya radiokanalen, vilken är en digitalkanal heter P4 Plus och vänder sig till lite äldre lyssnare. Kanalen kan höras via nätet eller via Sveriges Radios app. Nu i början ska man ha musiken i fokus, men Lisa Syrén och Ulf Elfving är redan tillfrågade om de skulle tänka sig att vara programledare i ett senare skede. Projektledaren hade gått ut med en enkät till testpersoner som fått tillgång till den här kanalen vilken person de ville ha som programledare  och svaren blev just dessa radioröster. Om P4 plus överlever försöket kanske vi får höra "Ring så spelar vi"  på lördagarna och "Efter sex" på söndagsmorgnarna.
 
I P1 morgon fick projektledaren Leif Eriksson frågan om det är ett misslyckande för vanliga P4. Han svarade så här:  Nej, det är det inte. Publiken som vi nu vänder oss till är trogna P4-lyssnare. De gillar det lokala och de gillar våra nyheter, men de får inte den musik de gillar i den utsträckning de önskar.
 
Vad är det för typ av musik vi får höra?
Typ Lill Lindfors, Monica Zetterlund och Elvis Presley. Säkert också Beatles misstänker jag. Leif Eriksson betonade att ingen sport kommer att sändas och därför tror han att P4 Plus kommer att ha många lyssnare under Fotbolls-EM och senare under OS.
 
Jag får väl lycka till i starten. Själv kommer jag att gå in och kolla någon gång, då det regnar ute.
 
/Ec
 
Min musik / den nya tekniken