/ Allmänt /

TILL MINNE AV VÅR FINA EMMA

min egen bild från 2007
 
 
Min egen bild från 2007
 
Min egen bild
 
Min egen bild från i maj 2018
 
Min egen bild. Tagen den 6:e augusti 2018. 
 
 Lilla fina Emma  somnade in i Husses knä den 8:e augusti 2018. Det visade sig att hon hade en tumör plus att hon hade infektion i tänderna. Hon som alltid varit glad i mat.
 
I kväll orkar jag bara citera delar ur en text som jag skrev år 2007 "Några rader om Emma". Jag skrev bland annat så här:
 
"Liksom en del av oss människor, har Emma lite bekymmer med vikten. För någon tid sedan vägde hon lite över sex kilo, medan Paddy har stått stilla under de här åren jag har haft dem. Han väger fyra och ett halvt kilo. Emma äter allt från kattmat och torrfoder till människomat. Enstaka gånger kommer min bästa vän med rått kött. Då är det fest för BigEm.
 
Hon är en pratsam dam som gärna går här hemma och bubblar på. Hon är inte så mycket för att mysa med personer. Det finns en person som vunnit Emmas hjärta totalt. Det är en god vän till mig som är här minst två gånger i veckan. Då följer Emma henne likt en hund vart hon går.  Emma tillåter inte vem som helst att borsta och kamma henne, så jag brukar be min kompis göra det. Emma är en bestämd dam som vet var skåpet ska stå. Hon talar ofta om vad hon vill. Är min säng obäddad för länge, så säger hon till oss. Hon vill ju sova på min bäddade säng. Eller har jag inte tömt deras låda, vilket jag gör flera gånger på dagen, så säger hon till oss på skarpen.

Det finns en rolig sak som jag måste berätta. Emma och jag har våra konflikter. Jag sitter i en elektrisk rullstol, Permobil.  Den är mina ben. Emma är en ganska lat katt som lägger sig överallt här hemma. Hon kan ligga mitt på golvet där jag ska fram. Permobilen har en tuta, en ganska svag sådan men ändå. Om inte BigEm vill se att jag ska fram, så brukar jag tuta på henne. Då får jag världens blick och hon har en ton som säger: "Ser du inte att jag ligger här, jag får väl flytta på mig. OK då".(källa min egen text)

 

Emma du är saknad av oss alla som du hade omkring dig, men mest av mig, husse, din extra matte  och så din kompis Paddy.

Emma,, lilla gumman jag kommer alltid att älska dig och jag hoppas att du hade fina år hos mig!

 

/Ec

 

hos mig / minnesspår