/ Allmänt / TV & RADIO /

ÄNNU EN HÄRLIG DANSK TV-SERIE

 
Bild Goggle
 
Den här sommaren startade ännu en dansk drama tv-serie i sjukhusiljö.  Dramat har titeln Sjuksystrarna på Fredenslund  och omfattar två säsonger sammanlagt 12 avsnitt Varje avsnitt är 40 minuter långt. Tv-serien är skapad av Claudia Boderke och  Lars Mering.
 
Något om dramat i helhet:
 
"Sjuksköterskedrama i 50-talets Danmark

Året är 1952. I Danmark råder det brist på sjuksköterskor, och föreståndarinnan på Fredenslunds sjukhus, Margrethe, startar ett kontroversiellt försök. I sjuksköterskeskolan skall för första gången utbildas män till sjuksköterskor. En av dem är Erik, en ung soldat, som tack vare sina kontakter får en nybörjarplats. I flickornas korridor möter rikemansdottern Anna lantliga Susanne. Skolan drivs med stränga regler, och genast i början ordnas ett svårt nivåprov. För Erik blir det en utmaning, för han har inte råd med böckerna och dessutom behöver en patient hans hjälp."(Källa Arenan)

Ni som följer mig år efter år vet att jag verkligen älskar danska tv-serier. Det landet kan skapa en trovärdig miljö, smink och inredning. Danskarna är duktiga att få en bra skådespelargrupp vilken går in för sina roller. Liksom i Krönikan blir vi fängslade för första stund.

När"Sjuksystrarna på Fredenslund" rullar igång på onsdagskvällarna finns inte något annat för mig. De där 40 minuterna är mina alldeles egna. Så härligt! Jag rekomenderar den verkligen! Se och njut!

 /Ec
Mina favoritprogram