/ TV & RADIO /

EN COMEBACK MED BRAVUR

 
 bild: svt
 
Varje sommar sänder svt en programserie som har något med sommarkväll i titeln. Den här serien tycker jag mycket om. Det är en mysig stund framför teven på bästa sändningstid. Programmet innehåller en del samtal med kända personer, lite musik. Det gör att jag kan slappna av och bara ta till mig vad de förmedlar i samtalen och njuta av musiken och även av de vackra miljöerna från sommarsverige.
 
I går var det dags för den här programserien att sända sitt första program. I år har svt valt ett annat stuk än de tidigare åren. Sommaren 2019 är Lars Kronér tillbaka i rutan som programledare. Han sänder programmet från sin ö i bohuslän. Gårdagens gäst var Lars Berghagen. Den här långa mannen har jag alltid tyckt om, så det kunde inte varit bättre. De både artisterna satt och pratade om deras tonårstid - Hur det var att vara 15 år - Eftersom jag befann mig i tonåren eller var på väg in i den, så minns jag mycket vad Lars x 2 pratade om. Ingen sommarkväll utan musik och för en liten publik sjöng Berghagen några av sina sällsynta låtar. Lars Kronér tog ton i slutet av programmet.
 
Lyckad comeback tyckte Anders Björkman i expressen som säger så här om programmet:  

"Lasse Berghagen är född på 40-talet och var 15 när 60-talet började. Stora tonårsfrågan då var: Tommy eller Elvis? Nej, tonårs-Lasse gillade Olav Gerthel, en operettsångare som på den tiden ofta hördes i radio med sin ”Vårvisa”. 

 Lätta nedslag i nostalgin, aldrig någon ”Här är dit liv”-genomgång, inga minnen marinerade i tårar som i ”Stjärnorna på slottet”.

”Kroners sommargäster” fyller ut med lite för många vackra sommarbilder av blommor och vågor – tycker jag – men det är genomtänkt och underhållande.Lasse Kronér visar att man kan göra brett lördagsnöje på annorlunda sätt. " (källa Expressen)

 

 

 bild allers.se
 
/Ec
 

 
  
Helger, avkoppling, / sommarkänsla