/ TV & RADIO /

ÅR 2019:S STJÄRNOR PÅ SLOTTET

 
 Bild svt Årets stjärnor är Björn Kjellman, Dragomir Mrsic, Julia Dufvenius Wollter, Måns Möller och Pernilla Wahlgren
 
När Tv4.s " Så mycket bättre" slutar och jag känner mig lite ledsen och saknaden är ganska stor, så tar SVT:s "Stärnorna på slottet" vid, dock utan de fantastiska musiktolkningarna men ändå...Sveriges Television fokuserar på varje deltagares livsberättelser, något som jag njuter av där jag sitter i min tevesoffa. Som jag nämnt tidigare finns det skådespeleri och författarkunskap i mitt blod, därför tror jag att någonstans inom mig finns den där lilla delen av mig som helst av allt skulle stå på en scen eller ha ett eget arbetsrum, där jag fick utöva min konst vilken gör att jag mår bra.
 
Vad år "Stjärnorna på slottet"?
" SVT sänder tv-serien "Stjärnorna på slottet" under jul och nyårshelgen. Årets upplaga är 14:e säsongen. Serien har spelats in på ett antal olika slott i Sverige och de fem deltagarna får var sin dag där de bestämmer vad de ska äta och hitta på med och berättar om sig själv och glädjeämnen och problem de ställts inför
 
Vilket är slottet i "stjärnorna på slottet"?
Årets slott är inte presenterat. 2018 spelades programmet in på Teleborgs slott, fem kilometer söder om centrala Växjö. Slottet påbörjades 1897 och stod klart tre år senare. Det ligger vid sjön Trummens strand och är i typisk nationalromantisk stil och liknar lite av en riddarborg. Serien har spelats in på detta slott de två senaste säsongerna.
 
Vem är kvällens huvudperson - Dragomir Misic -?
 Dragomir Mrsic, född 1969, är en svensk-serbisk idrottsledare och skådespelare. 1987, som 18-åring, blev han nordisk mästare i taekwondo. 1990 rånade han en bank i Stockholm och dömdes till tre och ett halvt års fängelse. I fängelset läste han idrottskurser och tränade. Väl ute blev han antagen vid Bosöns idrottsskola. Efter att ha jobbat som tränare för Sveriges olympiska kommitté öppnade han ett gym. Där blev han upptäckt och fick spela Mrado i filmen ”Snabba Cash”. Rollen ledde till en roll i Hollywoodfilmen ”Edge of tomorrow” med Tom Cruise
 
Vem är då nästa lördag huvudperson? 
Julia Dufvenius Wollter, född 1975,  slog igenom som Ella i tv-serien ”Glappet” som sändes på SVT 1997. Ingmar Bergman blev imponerad och gav henne en roll i sin sista film ”Saraband”. Hon har ingått i Dramatens fasta ensemble i nästan 20 år och belönats med Margareta Krook-stipendiet och Dramatens Flitstipendium för flest antal föreställningar på ett år.
 
Vem är Björn Kjellman?
Börn Kjellman, född 1963, är skådespelare och sångare, med förkärlek för Eurovision song contest. Han utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö 1983–1987 och gick i samma klass som bland andra Rikard Wolff och Gerhard Hoberstorfer. Han har spelat chefredaktör i filmatiseringar av Liza Marklunds deckare, Pelle Svanslös i julkalendern, Adam i filmen ”Adam och Eva” med Josefine Nilsson. 2000 vann han Guldbaggen för bästa manliga huvudroll i ”Vägen ut”. Han har dessutom gått till final 2006 i Melodifestivalen med låten ”Älskar du livet”.
 
 Vem är Måns Möller?
Måns Möller, född 1975, är ståuppkomiker och programledare. Han är kanske mest känd för sin medverkan i panelprogram som ”Extra, extra” och ”Parlamentet”. 2002 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska stand up-galan. I år turnerar Måns Möller med Özz Nûjen med showen ”Världens historia”.
 
Vem är Pernilla Wahlgren?
Pernilla Wahlgren, född 1967, är andra generationen stjärna på slottet, efter mamma Christina Schollin. Pernilla Wahlgren är sångare och skådespelare och filmdebuterade i Ingmar Bergmans ”Fanny och Alexander” (långa versionen). Hon har sjungit i Melodifestivalen, bland annat med ”Piccadilly Circus”. Hon har spelat Pippi Långstrum på scen och nu är hon mest sedd i tv som sig själv i tv-serien ”Wahlgrens värld” i Kanal 5. (Källa Expressen)
 

Jag glädjer mig att slå mig ner framör teven klockan 20.00  och njuta av ännu en säsong av Stärnorna på slottet i vinterkvällen strax före nyår.

 / Ec

 

 
 
 
 

 
 
 
Jul / Mina favoritprogram