/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 10 2019

 
 Det är första fredagen i december. Det går mot andra advent. Hos mig är det åtta plusgrader, blåsigt och mycket grått. Skulle önska att vi hade haft lite kallgrader och ett tunt lager snö vilket ersatte det gråa mot det vita. Det är så fint när snön ligger på träd och buskar.
"Tomten, jag vill ha en riktig jul 
en så'n som man har när man är liten-
Istappar hänger ned från taket. 
Det knastrar så skönt under mina skor. 
Jag tror på tomten att han kommer hem. 
Dit där jag bor"
(  Ur en julvisa)
 
Jo, jag vet att jag bor i fel del av landet för att få uppleva det här, men ändå. Min mobil har i alla fall en vintrig bakgrundsbild från Umeå, så när jag öppnar den får jag en känsla av en gammaldags jul med snö och adventskrans på dörren .Härligt!
 
Innan jag gick in och satte mig för att knåpa ihop det här inlägget, så fixade jag en dessert till i kväll och till helgen. Jag har publicerat receptet en gång här på min sida. Länken är:   http://ewacarin.se/2016/september/en-glass-som-ar-latt-att-gora.html
 
Jag gjorde den en aning julig i eftermiddags. Jag tog ca 9 msk glögg (körsbär med chokladpralin) samt krossade ca 4 pepparkakor som jag strödde ovanpå glassmeten. Jag hoppas resultatet blir bra. I kväll när jag ser säsongstarten på "på spåret" eller finalen av "Idol" vet jag om min dessert föll mig i smaken eller inte.
 
Eftersom min favorit i "Idol" Dao åkte hem förra veckan, så tycker jag det är av mindre betydelse vem av killarna, Fredrik eller Tusse, blir Idol 2019. Tusse är en aning ung för att klara av att vara i rampljuset, men... Programmet går i repris i morgon eller finns på tv4 play, så hur som helst kommer jag att få veta vem som blir vinnare. 
 
I nästa vecka är det två härliga dagar för mig. På tisdag är det Nobeldagen med allt vad den innebär av pompa och ståt och på fredag är det ju Lucia. På söndag tänker jag klä min lilla gran vilken jag har i vardagsrummet, så jag kan mysa och njuta av alla mina julbelysningar, när jag tittar på Nobelmiddagen. Hemma i vår familj klädde pappa julgranen först den 23;e och gjorde julgodis samt slog in julklappara. Till Lucia stod pepparkakshuset färdigt. Det gjorde också pappa. Mamma stod för bakning och julgrupper hos oss men också till halva släkten. Tänk vad man minns!
 
 /Ec
 
 
 
Drömmar och Förhoppningar / Egna tankar / Jul