/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 8 OCH 9 2019

 
Den här gången tänker jag tipsa om två böcker i ett inlägg. Skälet till det är att det är en så kallad samtidsserie om Elsa och Thore. Romanerna är skrivna av Bigitta Bergin och är utgivna på Bokfabriken. Första delen vilken har titeln "Som ett brev på posten" fanns på bokdiskarna våren 2017, även den andra delen kom ut samma år. Roman nummer två med namnet "Något du inte vet att jag vet. Roman nummer ett omfattar 355 sidor och andra delen 379 sidor. Serien finns i olika format på Bokus, men köper du båda delarna får du ge 247:-
 
Handlingen i "som ett brev på posten"
"Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem. När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt precis ALLT som inte får hända händer. Som ett brev på posten är ett relationsdrama med värme, romantik och massor av svart humor någonstans mellan Lars Norén och Tomten är far till alla barnen.
 
Handlingen i "något du inte vet att jag vet"
"Ett år har gått sedan den stora förlovningsfesten. Elsa och Thore, 82 år, är nu lyckligt gifta och det är dags att återvända hem från Kanarieöarna. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården, och när alla släktingar dyker upp vibrerar luften av anspänning.

Under året som gått sedan Elsa och Thore skickade ut sina hårda men rättvisa brev, har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men allt är inte frid och fröjd nya hemligheter har staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar i en absurd helg på skärgårdsön.

Något du inte vet att jag vet är en fristående fortsättning på Som ett brev på posten. Det är en roman fylld av värme, romantik och svart humor. Birgitta Bergins stil är som vanligt rapp, förlösande och högst beroendeframkallande." ( Källa: Bokus)
"Birgitta Bergin skriver berättelser som är lätta att ta till sig och man kan utan vidare sluka hennes böcker på en enda dag. Jag hade i alla fall svårt att låta bli." 
 
 
boktips