/ KROPP OCH SJÄL /

VI STÅR INFÖR ETT NYTT ÅR

 Så är det så dags att snart ta farväl av året som har varit och välkomna ett nytt. Egentligen har jag svårt för avsked till något gammalt och vant. Alltså tycker jag inte alls om de sista dagarna på året. Dessutom är jag skotträdd eller rättare sagt så tål inte min skada höga och plötsliga ljud. Nyårsafton är för mig den värsta kväll på året. Den innebär inte fest i gala utan helst skulle jag vara naken, eftersom jag oftast kastar någon dryck över hela mig då en smällare hörs i vinternatten. Nåväl, jag brukar ha kläder på mig trots allt. Jag firar alltid nyårsafton hemma, men jag och min vän lagar god middag, dricker gott och lyssnar på "Ring klocka Ring" och därefter Abbas " Happy New Year". Under de senaste åren har jag vid tolvslaget ibland lyssnat på P1 där alla Sveriges domkyrkor ringer in det nya året. Stämningsfullt!
 
År 2020 fyller jag 70 år. Jag kan inte förstå var tiden tar vägen. Jag är ju i nerför backen i livet. Ärligt talat skrämmer det mig, men samtidigt så får det inte hindra mig att vara nyfiken som jag alltid har varit. Nyfiken på vad som döljer sig bakom nästa hörn och om jag kan leva som jag alltid har haft förmånen att göra trots att en barnmorska tappade mig i golvet bara tre minuter efter att jag fått se världens ljus. Nåväl, hon förstörde inte så mycket av min tankeförmåga tack och lov. Även om jag ibland undrar vad det hade varit bäst. Sådana funderingar har jag sällan, men självklart finns dem inom mig. Som ni vet är jag ett "fun av livet och det driver mig framåt.
 
Hälsan: Sedan år 2014 har min hälsa blivit betydligt sämre än tidigare. Kan inte acceptera det här, men jag måste lära mig leva med det.Min psoriasis stör mig mest. Klådan under huden gör mig tokig, helst under nätterna. Jag är en av de personerna som tar Humira-injektioner varannan vecka mot min psoriasis.Trots att jag har numera en sämre och en bättre vecka, så vill jag säga att jag kan leva som jag vill med hjälp av Humiran.  Min sömn blir så hackig. Det gör att min vardag blir tuffare att orka med. En annan svår sak att stå ut med är att min hud lätt spricker. Den smärtan är inte rolig att leva med. Ändå försöker jag att se  positivt på det hela - Jag är ju ett fun av livet! -
 
 Mitt arbetsledarskap: Min vardag är som den är och det har den alltid varit. Har ju en av mina assistenter som jag kallar "min högra hand" som hjälper mig med det matematiska ( Jag är inte något mattesnille) Tack snälla, att du finns. Vi är ett bra teamwork. Någon gång emellanåt önskar jag att dygnet hade haft fler timmar, så att jag hann med andra saker. Saker som känns viktiga och som jag brinner för. Måste tillstå att jag har ett bra liv - jag kan bo i egen lägenhet med min katt och göra mina egna val. Vet ju vad alternativet varit och det vore inte så trevligt. Under den senaste tiden har jag tillåtit mig att vara ledig under weekends och storhelger. Det känns  bra och då hinner jag att hämta lite kraft plus göra det jag vill!
 
Mitt  skrivande:  Jag hoppas på att jag kommer att må bra både fysiskt och psykiskt under nästa år,så jag kan ägna mig åt att färdigställa mitt projekt, vilket jag sedan tänker skicka till olika bokförlag och se vad det ger. Det hade varit trevligt att få sin bok utgiven till ens 70årsdag. eller i början av år 2021 Jag vet att jag inte är någon ny Moyes med flera men ändå. Man måste få lov att drömma eller hoppas som loppan...  Min blogg kommer alltid att finnas, hur mycket jag har runt mig så har jag tid för den och för er. Så länge ni vill läsa mig så lovar jag skriva om stort och smått från mitt perspektiv. Det är en slags terapi för mig 
 
För en stund sedan fick jag mitt "veckans peptalk" i min mailbox. Det är skrivit av Olof Röhlander. Låt mig citera en del vad han säger så här när år 2019 håller på att ta slut:
 
"Ut med det gamla, in med det nya. Så låter det varje år på nyårstalet på Skansen i samband med tolvslaget. I år blir det skådespelerskan Lena Endre som säger det, och den här gången kan du välja att ta henne på orden....
 
Ut med frustration och bitterhet, in med nyfikenhet och livsglädje. Ut med önsketänkande om att allt ska ordna sig av sig självt, in med konkreta steg i avsedd riktning. Ut med att peka finger åt andra, in med eget ansvar....
 
Det är något uppfriskande med ett nytt år. Det andas livsluft. Du behöver inte hålla med mig fullt ut om det, men jag tror du kan relatera när jag säger att det ger oss alla en möjlighet att börja smida planer och drömma om ett gott nytt år."
 
Var rädda om er under återstoden av år 2019. Jag passar på att Tacka er alla som har gått in på min sida under årets lopp. Det betyder som sagt mycket för mig!
 
 /Ec
Drömmar och Förhoppningar / Egna tankar / Hälsa / Psykologi / mitt skrivande