/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 8 2019

Bild: google. Snårestads kyrka
 
 Från mormor & morfars vardagsrumfönster kunde jag se byms kyrkan som låg på en kulle. Nu har de sin grav här. Sidan om deras grav ligger mina föräldrar. Jo, även pappa! Trots att han bodde 13 år i USA , så var hans önskan att ligga bredvid hans första fru, alltså min mamma. Sverige betydde mycket för pappa. Det var här han hade blivit född och det var här han hade arbetat. Det var också i Sverige som pappa hade sin familj och oss barn.
 
Jag bär alltid deras själar som var så goda inom mig vart än jag går. Mina morföräldrar födda 1900, mina föräldrar var unga då kriget rasade i Europa. På så sätt tog de inget för självklart. De lärde oss barn att bry oss om våra medmänniskor. Kanske var det tidens spegel som gjorde det där, kanske inte. De hade det sättet inom sig. Den kunskapen finns djupt också inom mig, för ser jag att någon av mina nära vänner inte mår bra, så försöker jag hjälpa så gott jag bara kan.
 
Vid min ålder vet man att livet inte är för evigt. Jag citerar pappa när han ringde mig någon av de allra sista gångerna: "Allt tar slut en dag". Det är glasklart att det är så, men frågan är bara när den dagen infinner sig. För mamma kom den dagen alldeles för tidigt. En obotlig hjärntumör kom i hennes väg. Även om jag är medveten om allt tar slut en dag, så finns det dagar som jag saknar de här fyra mäniskorna mycket, särskilt under en sådan här helg. Då är det skönt att ha ljusa minnen inom mig. De suddas aldrig ur mitt hjärta och det är ju alldeles mina egna, som jag kan ta fram när jag bäst behöver dem. Även om jag inte tror på Gud, så tror jag att min älskade morfar skyddar mig. Kanske alla fyra har ett finger med hur mitt liv ter sig. Trots allt lever jag ett bra liv, även om det finns dagar som är mindre bra. Så är det för alla.
 
 När jag tänker på Snårestad, känner jag ett inre lugn komma liksom det alltid har gjort när jag kom till min barndomsby. Den här helgen går mina tankar extra mycket till mina kära och de ljusa minnen jag har av er från en svunnen tid. Ni ska veta att jag bär med mig ögonblick av er varje dag. Jag kommer alltid att älska er.
 
 
/Ec
 
Egna tankar / Helger, avkoppling,