/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 7 2019

 
 
För en tid sedan lyssnade jag på Anna Fredrikssons roman "Tisdagsklubben" Det är en samtidsskildring som är utgiven av förlaget Månpocket våren 2016. Boken omfattar 281 sidor. Romanen finns idag i trre olika format hos Bokus. Pocket-variatioen kostar 55:-. Vill du har den som E-bok, får du ge 49:-. Önskar du romanen som ljudbok som du laddar direkt ner till din dator, betalar du 59:-
 
Handlingen:
"Anna Fredriksson har tidigare skrivit tre relationsromaner som vunnit både kritikernas och läsarnas hjärtan. Nu är hon tillbaka med Tisdagsklubben, en berättelse om att befinna sig i övre medelåldern, när man hamnat i invanda relationer som inte så lätt låter sig förändras eller brytas upp. Men det är också en roman om svåra livsval och om att bli galet härligt förälskad - oavsett hur gammal man är. Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter maken Stens stroke. Även om han verkar ha klarat sig utan några fysiska skador är allt förändrat. Han har blivit sluten, vresig och likgiltig inför framtiden. Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bäst före-datum. Monika får saker att hända och förmedlar nya sätt att se på världen och tillvaron. Ingenting är som förut i Karins liv och hon börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon acceptera att alla drömmar inte slår in, särskilt inte efter sextio, och i stället vara nöjd med det hon faktiskt har?" (Källa: Bokus)
 
Vem är då Anna Fredriksson?
"Hon är född den 13 januari 1966. Halva året bor Anna i Stockholm och halva året på  Österlen i Skåne, där hon har sommarhus.
Utbildning: Fil kand i litteraturvetenskap och franska (inklusive en magisteruppsats i litteraturvetenskap). Kurser i dramaturgi och filmklippning på Dramatiska Institutet. Diverse seminarier och workshops i manusförfattande, bland annat dramaturgikursen STORY för Robert McKee. Kursen Att förlägga skönlitteratur på Svenska Förläggareföreningen. 
boktips