/ Allmänt /

EN NY HELG ÄR HÄR

 
 Min egen bild. Tagen i dag den 25:e oktober 2019. Visst är Azalean fin och den passar i min design kruka vilken jag älskar? Tack lille-bror!
 
Så är en ny helg här på nytt! Det är otroligt vad veckorna springer iväg. Jag har många gånger sagt att fredagarna är mina dagar, då jag sköter om mig lite extra. Visst är det så fortfarande om lite annorlunda sedan tidigare. Men känslan av att det är helg finns inom mig, vilket jag tycker är så skön. Varför? Jag brukar bara ägna mig åt att koppla av på olika sätt och på så sätt bryta rutinerna vilka jag har måndag till fredag. I höst har jag börjat med en härlig vana på lördagsmorgnarna: Nämligen få en mugg nybryggt kaffe på sängen före jag kliver upp och möter den nya dagen. Jag har också börjat att tänja på klockslaget då jag stiger upp. Om jag ska vara ärlig, så önskar jag att jag kunde "turn back time många gånger, då jag bara kunde stiga upp med hjälp av min stålift. Idag går det mycket tid åt till ren omvårdnad i sängen. Min hud spricker här och där, oftast på grund min psoriasis.Vet inte men jag har blivit enormt morgontrött med åren: En orsak till det är att jag har svårt att sova för min klåda
 
En annan orsak kan vara att jag har en permobil som är i sådant dåligt skick så att jag inte törs gå ut för jag vet inte om jag kommer hem. Så har det varit i nära ett år. Jag har fått en ny permobil, men min lift passar inte till den nya.Mina ben är för korta för att komma in i stolen på ett behagligt sätt. Experter av olika slag slår sina huvuden ihop för att finna en lösning. Kanske jag kan använda min nya permobil i december, så jag kan gå och känna de första snöflingorna falla, men jag är inte säker!Blir det så har jag haft ofrivillig husarrest i ett år! Snart slår kylan till även hos mig, då är det härligt att pyssla här hemma. På tal om höst och senare också vinter, så i morgon, söndag,ska jag nog beställa lite kläder på postorder En rolig men ganska dyr uppgift!. 
 
Den här lördagen är det riktig höst hos mig. Det är molnigt och blåsigt.Skönt med husarrest i vissa lägen! I går lagade jag kalops, vilken blir middagen senare idag. Älskar att göra långkok under den här årstiden, eftersom det både är billigt, god och bra mat. Långkok är också bra på ett annat sätt: Det går att frysa in i portioner och ta fram då man har en stressad dag.
 
Jag funderar på att skaffa mig en slow cooker, för inte alla assistenter kan laga mat, men alla kan skala och skära grönsaker och kött i ätfärdiga bitar ".Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker är testvinnare både hos Aftonbladet och Ica. Den utmärker sig speciellt genom att vara riktigt bra på att laga olika typer av kött, för efter timmar i slow cookern kan det serveras riktigt mört kött, som lätt faller isär samtidigt som köttet inte har förlorat saftigheten eller blivit torrt och tråkigt. Dessutom har köttet en riktigt fin färg, vilket även gör måltiden inbjudande för ögonen.. Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker har ett inkluderat häfte med recept på olika rätter, så att den nya användaren lätt kan komma igång. Dessutom är bruksanvisningen också mycket detaljerad, och det finns bra tips och beskrivningar av hur olika livsmedel tillagas i slow cookern. Maskinen är mycket smidig med en fin digital display, och lätt att hantera. Den kan även köras i diskmaskinen. Priset är inte i den dyra änden av skalan för slow cookers, så du får riktigt mycket för pengarna med Crock Pot 4,7 L. Digital Slow Cooker. Dock är 4,7 liter inte så mycket, och man får räkna med att en slow cooker i denna storlek bara kan laga mat till omkring 4 personer." (källa konsumentmagasinet)
 
Efter att min vän och jag har ätit kalopsen, så blir det några timmars TV-tittande och då helst på "så mycket bättre". Kanske tar vi fram en bit bärpaj från frysen och minns sommaren.
 
/Ec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Helger, avkoppling, / Höst