/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 2 2020

 
 
bild: google
 
Bästa läsare! Äntligen är jag tillbaka hos er och det känns tryggt! Nej, jag har inte fått Corona, men jag håller mig till de regler som finns. Karantän och avstånd, handtvätt och dylikt. Är vaksam i övrigt. I hela världen upplever vi nu en annorlunda situation än den vi har varit vana vid. Det är lätt att få panik då våra liv förändras så snabbt från dag till dag. Många av oss jobbar numera hemifrån, kan inte utöva de aktiviteter som vi är vana vid. Inte heller kan vi träffa våra vänner eller släktingar. Tala om "tid för sig själv". Kanske innebär Corona att vi kanske lär oss att bli vän med oss själva och inte vara rädda för ensamheten eller tystnaden. Jag är också starkt medveten om att det finns de av oss som hatar den här förändringen som vi befinner oss i just nu. Sedan finns det vissa av oss som är oroliga för att bli smittade. Min filosofi är i nuläget att försöka ta en dag i taget och inte känna efter allt för mycket. Vi bör äta bra mat, dricka mycket både kallt och varmt och vila det vill säga sova ut. Det här bidrar till ett starkt inmunförsvar som skyddar oss en del mot Corona. Även om vi lever under en pressad situation på alla områden, så är det viktigt att upptäcka små ljusglimtar i tillvaron som trots allt finns. En ständig oro kan göra oss mera mottagliga mot det här grymma viruset.
 
Under mars månad har jag haft mycket med mitt arbetsledarskap att göra, förutom alla sjukfrånvaro som har varit ett faktum (6 stycken sjuka assistenter totalt har jag haft som mest under mars), så har jag gjort hela sommarschemat klart, och beviljat min personals önskemål då det gällde semester i sommar. I Coronatider vill ingen ha intervjuer eller bredvidgångar, så någon annons blev det inte i år. I stället hörde jag med några personer som tidigare arbetat hos mig om de hade lust att bli åter anställda i sommar och jag hade tur att de ville. Någon av dessa blev anställd på nytt redan i förra månaden för jag behövde ersättare. Det fanns personer i min personal som var mycket flexibla, vilket kändes skönt.Tack för er hjälp! Att knåpa ihop ett sommarschema är inte gjort på en kvart, men då jag ser ljuset i tunneln är det en sådan behaglig känsla som är svår att beskriva i ord.
 
Det skrivarprojekt vilket jag har hållit på med år efter år blir kanske nästan färdigt nu när jag befinner mig i karantän - Det finns inget ont som inte har något gott med sig - Jag har dessvärre mycket jobb kvar innan jag känner mig färdigt för att ta nästa steg! Kanske kan ni läsa mitt verk till eftervärlden år 2025 eller något sådant. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
När jag skriver dessa rader, smattrar regnet på min fönsterruta. Idag har det dessutm blåst och det har varit ensiffrigt varmt. Åh, vad jag drömmer om blå himmel, sol och värme. Tänk att gå ut med sin kaffekopp och sätta sig med ansiktet mot skyn och kanske med ett par hörlurar i öronen vilka är kopplade till mobilen. En härlig tanke!
 
 /Ec
 
 
Hälsa / Mitt arbetsledarskap / Om Sverige / mitt skrivande