MJUK KOKOSKAKA - UNDERBAR TILL KAFFET -
Bild:Google
Så här i Coronatider är många av oss hemma och jobbar. Ibland längtar vi kanske efter något gott till kaffet ( i alla fall gör jag det). En gång hittade jag ett recept på en mjuk kokoskaka i någon veckotidning, vilket jag har gjort mängder med gånger. Kakan hinner inte svalna på plåten förrän den är slut. Den liknar kärleksmums utan choklad. Här kommer receptet:
Detta behövs till en braspanna:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
Till glasyren:
200 gr smält smör
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
kokos
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker.
2. Rör ned mjöl och bakpulver i äggsmeten.
3. Häll i vattnet och rör om.
4. Häll i smeten i smord stor braspanna.
5. Sätt in den mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Glasyrsmet:
1. Smält smör och låt svalna lite.
2. Rör i socker, vaniljsocker och äggulor i smöret.
3. Häll över den varma glasyren när du tagit ut kakan ur ugnen.
4. Strö över kokos efter behag.
Den kan bli till en god fredagsfika, men den här kakan är starkt beroendefrramkallande.
/Ec
Wow! Jag förstår verkligen att denna kaka är beroendeframkallande baserat på den fantastiska bilden, den ser ut att smälta i munnen. Detta recept ska jag spara och ta fram till nästa gång det är bakdags, tack för ett sånt bra tips!