/ HUSMANSKOST /

NU GÄLLER DET ATT BOOSTA SIG - MIN VITAMINSMOOTHIE -

I dessa tider, då vi inte frågar varandra om vi har sovit gott utan den första frågan jag får när min personal kommer in i mitt sovrum på morgonen "hur är det med dig"?Jag som inte är någon morgonmänniska har svårt att känna efter strax efter att jag har slagit upp de ljusblå: För mig tar det tid att börja en ny dag - vill vakna ensam - Det vill säga jag tycker om att sitta i sängen och tänka lite för mig själv. Det är inte sällan att jag lyssnar på den pågående romanen under en kvart. Är det helg kan det bli lite längre och sedan kanske frukost på sängen.Härligt och underbart att kunna bryta rutinerna som jag har i veckorna.
 
Plötsligt när jag kom ut i köket den här lördagsförmiddagen, så kom jag på något eftersom jag inte var sugen på att äta något ytterligare. - hade ju ätit en halv fralla med hemlagade köttbullar med inlagd gurka i sängen - kände mig lite törstig efter frallan. Måste erkänna att jag är väldigt dålig på att dricka utom på kvällarna. Fy på mig!
 
Tog ner en av mina receptpärmar från skåpet och slog upp vad jag var ute efter. I dessa tider gäller det att boosta sig och få i sig en del nyttigheter. Allt för att stärka inmunförsvaret. 

Här kommer receptet på  min vitaminsmothie. Det är till en person:
 
Ingredienser:
1 helt ägg
1 dl mjölk eller fil
1,5 dl apelsinjuice eller ännu bättre 1 apelsin
1 msk honung
1,5 dl färska bär eller osötad tranbärsjuice
Is till serveringen
 
Gör så här:
  • Vispa ägg och mjölken till ett skum
  • Häll i apelsinjuicen eller den pressade apelsinen
  • Söta med honung
  • Häll i de färska bären eller tranbärsjuicen
  • Mixa alltsammans
  • Häll upp i ett stort glas och drick
 
 
Så slipper ni bli som den här kvinnan ovan hoppas jag!
 
/Ec
 
Hälsa / Mat och Dryck / recept