/ BLOGGBLAD 2020 /

BLOGGBLAD NUMMER 5 2020

 
 
 
Bilder: Google
 
 Så har juli år 2020 tackat för sig och vi välkomnar augusti - den sista sommarmånaden men som innehåller så mycket fint och smakrikt. Det är skördens tid men även rosornas tid. Som grädde på moset är augusti min månad. Jag är alltså född i stjärntecknet lejonet. På stjärntecknen. se kan man läsa det här om just lejonet:
 
" Lejonet symboliserar makt, kunglighet och dominans. De är passionerade, romantiska och älskar att bli bortskämda. Lejonet har också en stor förmåga att ta hand om sina nära och kära. Mot de sina kan lejonet visa generositet, kärlek och omtanke. Mest av all njuter lejonet av andras beundran. Längtan efter andras bekräftelse kan vara en stark motor. I vissa fall kan det leda till positiv tävlingsinstinkt eller ambition.  Till lejonets natur hör ett gott självförtroende. Med det kommer både en vilja och förmåga att leda andra. De älskar det goda livet och delar gärna med sig. Lejonet har en oöverträffad förmåga att ge kärlek, trofasthet och omtanke till andra. Lejonet förväntar sig dock det samma tillbaka och har en outsläcklig kärlekstörst.
 
Var finner vi lejonet?
Exempel på yrken kan vara alla former av chefspositioner. En del lejon dras till maktpositioner inom näringslivet, det militära eller polisen. Andra väljer yrken som innehåller ett visst mått av lyx och stil exempelvis media eller mode." ( Källa: stjärntecken)
 
År 2016 skrev jag en text om min barndoms-unngdomsby. Den ligger strax utanför Ystad. Texten rör mina känslor så här i augusti. Känslor som jag har inom mig än. Jag citerar delar av ttexten:
"Då jag var barn på 1960-talet, hade mormor tid att baka det där goda matbrödet som luktade så gott, då man kom in i köket. Det är lustigt att vi minns dofter så väl! Som vuxen har jag mormors brödrecept och visst finns doften där även om det inte smakar lika gott som när mormor bakade det.

 I mitten av augusti, då hallonen lyste röda på buskarna, var det dags att safta. Det var inte bara gott med nykokt saft, utan den spred en härlig doft i hela huset. Bäst var det de här kvällarna, då mormor hade saftat, för då fick vi barnbarn hemlagad saftsoppa på skummet av bären. Det var ljuvligt gott!(Ur texten Snårestad doftar hembakat bröd)

 I en annan av mina texter/verser från år 2008 även den om augusti låter det bland annat så här:
"Augusti, min månad på året - det måste jag säga - Alla dessa rosor som jag kan köpa och ställa in. Alla hallon till frukostar med gräddmjölk i en skål. Är det inte lycka så vet jag inte som är det?I augusti finns en särskild doft i luften som tilltalar mig. Att stå på en brygga någonstans en kväll i månaden Och se solen gå ned i havet är så vackert. Sena middagar med levande ljus en augustikväll påminner mig om att vi övergår till lugn och ro.(Ur texten augusti)

Augusti 2020 kommer att bli en alldeles speciell månad. Bland annat blir jag verkligen "gumma" med allt vad det innebär även om man brukar säga att åldern bara är en siffra, så börjar kroppen kännas sliten. Det vore bra med reservdelar, men så långt har inte utvecklingen kommit och tur är kanske det.

Den här augusti kommer jag att vara arbetsledare på heltid, ingen rast och ingen ro. Nu får jag lägga allt annat åt sidan. Ibland är livet så. Min tid kommer, då jag kan njuta av hösten. Om jag känner mig rätt, så hittar jag små guldkorn i augusti vilka gör att jag orkar med vardagen...

 

 /Ec
Egna tankar / Mitt arbetsledarskap / minnesspår