/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 2 2020

 
 
Boktips nummer två i år är kortromanen " Sonja och Maggan firar jul" skriven av Åsa Hellberg. Boken är utgiven av Bonniers Bookery och låg på bokdiskarna i november 2019. Romanen omfattar 88 sidor och om ni vill lyssna på ljudboken är den två timmar och 36 minuter lång. Hallbergs roman finns i olika format hos Bokus. Som E-bok kostar den 59:-  och som ljudbok som ni kan ladda ner direkt till er dator får ni ge samma pris.
 
Handlingen i "sonja och Maggan firar jul":
"Kortromanen ”Sonja och Maggan firar jul” utspelar sig sex år innan livet vändes upp och ner för Sonjas tre väninnor – Rebecka, Maggan och Susanne – i och med Sonjas död. I denna fartfyllda feelgoodberättelse är Maggan är deppig och ligger på sjukhus med brutna ben efter en bilolycka. Sonja – som har bestämt sig för att göra något åt sitt testamente – har fullt upp med både julpyssel i Maggans hem i Farsta och förberedelser för sin sista vilja. Maggan kommer aldrig mer att kunna jobba som förskollärare och när Sonja är i ett julglittrigt Paris förstår hon vad Maggan ska få ärva. I den här förhistorien till succéromanerna om Sonja får vi äntligen veta hur det gick till. Åsa Hellberg skriver som alltid med en stor portion humor och värme med en seriös underton". (Källa: BookBeat)
 
Två omdömen om Hellbergs bok:
"Detta är en kortroman med julkänsla. Boken är en förlaga från Åsa Hellbergs tre böcker om Sonja - "Sonjas sista vilja", "Sonjas hemlighet" och "Sonjas andra chans". Denna bok utspelar sig 6 år tidigare, innan livet vändes upp och ner för de tre vänninora Rebecka, Maggan och Susanne. Har man som jag läst triologin om Sonja så uppskattade jag verkligen att få läsa lite om bakgrunden och om Sonja. En fin bok om vänskap. Rekommenderar verkligen att läsa hela triologin om Sonja, helt underbara böcker"
 
"Kortromanen Sonja och Maggan firar jul utspelar sig, precis som kortromanen Sonja och Rebecka, före dom tre romanerna Sonjas sista vilja, Sonjas hemlighet, och Sonjas andra chans. Så har man läst den trilogin är den här boken helt klart läsvärd, då man får veta lite vad som hände före dom böckerna. Men det går säkert bra att läsa den här boken helt fristående också.


Jag tyckte om boken, precis som jag har gjort med alla dom tidigare böckerna". (källa: Bokus)

 

Jag hade två och en halv timmes härlig lyssning. Gunilla Leining läser med en sådan inlevelse. Kunde inte släppa den - Måste se hur det gick för Sonja - Jag gav Hellberg bok betyg fem. Romanen har allt, skratt,  gråt, förväntan och så en mängd längtan! 

 Unna er lyxen av att läsa denna bok då regnet smattrar på fönsterrutan!Ni ångrar er inte!

 

 
/Ec

 

 

 
 
 
boktips