/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 6 2020

 
 
Den här veckan har jag lyssnat på "Solsken på menyn" av Debbie Johnson. Solsken på menyn är den tredje fristående delen i Debbie Johnsons serie om Café Havsbris. Romanen kom ut nu i juni på bokförlaget Printz. Boken omfattar 324 sidor eller 10 timmar och 20 minuter om du lyssnar på den som ljudbok. Hos Bokus finns den här feelgoodromanen i två olika format: Vill du ha den inbunden,  får du betala 149:- just nu och som E-bok ger du 139:- För tillfället ingår romanen i Bokus´kkampanjer Feelgood sommar.
 
Handlingen i "Solsken på menyn"
"Sommaren är här och på Café Havsbris skiner solen ikapp med gästerna. Och för den rosahåriga servitrisen Willow Longville är det lilla klippfiket lika mycket ett jobb som det är hennes hem. Men lönen är liten, så för att få ihop livet (som även inkluderar en mamma med Alzheimers) jobbar Willow extra som städerska.
 
När hon får uppdraget att städa Briarwood, det gamla huset på kullen som stått tomt i över tio år, vänds hennes liv upp och ner. Hon träffar Tom, en stilig främling, som har en alldeles speciell koppling till huset. De blir snart vänner, och inser även att de har mer gemensamt än vad de först trodde. Men att bli förälskad är verkligen det sista Willow har tid med...( Källa: BookBeat)
 
 Mitt omdöme:
 Jag fick inte den känslan som jag fick, när jag läste de andra delarna i serien. Mammans sjukdom ficken stor plats istället för caféets väl och ve och allt kring gästerna och händelserna. Kanske har Johnson haft för stressigt näär hon skulle skriva ihop den här storyn. Det var lite synd eftersom jag älskade de andra två delarna. Hoppas Debbie Johnson kommer igen ned samma härliga stämnnning som hon fick fram tidigare.
 
 Ec
boktips