/ KROPP OCH SJÄL /

SOMMARLYX

I
 
 
 
 
 
Ibland har vi kvinnor ett starkt behov att unna oss lite extra - i alla fall gör jag det - Under den senaste tiden har jag inte mått så bra. Min psoriasis har blommat upp i vår, då jag inte har torts ta mina injektioner för de sänker mitt immunförsvar.Vissa dagar har jag ledvärk så det är svårt att ha vilka byxor som helst. Det gör ont när jag ska dra upp och ner dem. Just nu liknar jag en "prickig korv". Då jag vaknade idag var min ena armhåla full av plack och den är öm och den har en sådan klåda som gör att jag blir irriterad på allt och alla. Trots att det är fredag, har jag klätt mig i bekvämma kläder som inte sitter åt. Ack ja, den psoriasisen gör mig tokig.Samtidigt vet jag att jag måste lära mig leva med den och göra det bästa av situationen.
 
Sommaren 2020 är annorlunda än vad vi har varit vana vid på grund av viruset som drar fram i världen. Att hålla distans till människor osv är svårt då det drar ut på tiden. Det är ju på sommaren som vi träffar varandra och umgås på olika sätt. Under den här årstiden är de flesta av oss långlediga och brukar flyga iväg för att uppleva något. I år blir det helt annorlunda. Nu måste vi lära oss att vara vän med oss själva och med ensamheten. Vi bör ha rutiner fast vi är hemma och ingen ser oss. Det kan lätt bli så att vi blir lite lata och struntar i att göra oss i ordning för dagen.
 
I veckan som har gått har jag beställt lite skönhetsprodukter vilka kommer i kväll. Jag insåg att jag behövde en del hårprodukter av olika slag. I nästa vecka kommer jag att slänga i lite färg, så att allt grått kommer bort. Mitt paket innehåller en doft avSalvador Dali, den klassiska parfymen, Hans flaskor är snygga om man har de frmme. Jag har haft hans "Laguna"  och  trivdes bra med den. Nu ville jag testa den klassiska varianten. Så här står det på en parfym seijt oom just den här doften:
 
"r.Redan år 1981 skissade han sin första parfymflaska efter att ha målat tavlan Apparition of the Aphrodite of Knidos. Han inspirerades av sin målning med de sensuella läpparna och näsan tillhörande kärleksgudinnan Afrodite. Skissen från 1981 blev formen för Salvador Dalis första parfymflaska som lanserades i en begränsad utgåva år 1983. Denna parfym var den första i sitt slag då en konstnär aldrig tidigare hade skapat en doft och ett konstverk i form av en skulpterad parfymflaska. Toppnot: Rökelse, bergamott, kryddnejlika.Hjärtnot: Ros, jasmin, mimosa.Basnot: Sandelträ, patchouli, ekmossa, mysk." ( Källa: billiga parfymer)
 
Alla som följer mig, vet hur mycket jag tycker om dofter, så jag blev inte nöjd med bara Dalis utan när jag köpte lite kläder, passade jag på att checka ytterligare en ny doft. Jag valde Armanis röda Si. På eleven beskrivs parfymen så här:
 
"Vad är passion? En stark känsla; en djärvhet; ett mod att leva livet fullt ut. Sì Passione är den senaste doften från Giorgio Armani och är till för kvinnan som är passionerad, feminin och fri. En intensiv, kompromisslös doft för den självsäkra som är villig att göra extrema val - kvinnan som vågar säga ja. Sì Passione är en kraftfull återskapad version av Armanis signaturdoft, och adderar en ny dimension för Giorgio Armanis feminina doftperspektiv - uttryckt med Armanis egna ord "en oemotståndlig kombination av elegans, styrka och självständighet".
 

Sì Passione speglar signaturdoften av Sì genom Björnbärs Jungle Essence TM nektar, kombinerat med gnistrande, harmoniskt päron. Doften öppnar med glödande kryddig rosa peppar, som en adrenalinkick. Doftens blommiga hjärta slår passionerat tack vare rosen som doftar av transparenta och vegetabiliska kronblad i en modern tolkning; en beroendeframkallande, pudrig heliotrop samt lysande och feminin jasmin absolut, en utsökt men kraftfull blomma som är sensuell och intensiv " (källa: Eleven)

 / Ec
 
 

 

.

 

 
 
 
 
 
Hälsa / Passion / sommarkänsla