/ Allmänt /

HAR DET VERKLIGEN GÅTT TIO ÅR?

 
 
 
 nytagna bilder tagna av Kungahuset/Elisabeth Toll juni 2020
 
 
I juni 2010 gifte sig kronprinsessan Victoria med Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm. I samband med den tioåriga bröllopsdagen visas höjdpunkterna från SVT:s sändning av bröllopet, från kyrkan, kortegen och bröllopsfesten.
 
 Själv kommer jag att slå mig ner i soffan och titta på bröllopet och minnas hur det var för tio år sedan. Den dagen lyste solen över brudparet, gästerna och hela Stockholm befann sig i bröllopsyra. Många stod längs kortegen för att se de lyckliga nygifta. Det som jag minns mest var Olle Westlings tal och sedan Prins Daniels till sin Kronprinsessa. Fick gåshud och det blev vått i ögonvrån.
 
" Ingen kommer någonsin att glömma det storstilade bröllopet för tio år sedan. Den 19 juni 2010 inleddes vigselakten klockan 15.30 mellan kronprinsessan och hennes älskade Daniel.
 
Pressuppbådet var enormt och på plats fanns 1960 ackrediterade journalister varav 756 var från utlandet. Bröllopet följdes av miljontals människor genom SVT:s direktsändning.
 
Vigseln ägde rum i Storkyrkan, samma kyrka som kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 76, sa ja till varandra 34 år tidigare.

Det blev en lika romantisk som finstämd ceremoni där vår älskade kronprinsessa sa ja till sin drömprins.

Bröllopsdagen som sammanfaller med midsommarafton detta år kommer att firas på deras älskade Solliden.

En glädjande nyhet är att även kungaparet kommer att kunna närvara och naturligtvis blir det en bröllopsdagsmiddag där kungen höjer en skål för sin dotter och hennes älskade make." (källa: Allt om kungligt)

 Jag önskar Kronprinsessparet Lycka till med nya tio år!
 
 
 
 
 
 
/Ec
Helger, avkoppling, / KUNGLIGT