/ Allmänt /

SÅ HÄR I BÖRJAN AV JUNI

Bild:Kungahuset/Linda Broström
 
Juni är här! Nationaldagen och efter några veckor firar vi Midsommar. Den förstnämnda blev lite annorlunda än vad den brukar firas på grund av Coronavirusets framfart över världen. Flera av oss sitter i karatän självvalt eller inte. Svt sände det årliga firandet från Skansen fast lite annorlunda. Många av oss hade tagit chansen att skicka en videohälsning genom teven. Även Kronprinsessparets familj hade utnyttjat den här tekniken för att hälsa oss en trevlig nationaldagskväll.Viktoria och barnen var klädda i folkdräkter. "Kronprinsessan Victoria, 42, hertiginnan av Västergötland, bar en Vadsbodräkt. Hennes man, prins Daniel, 46, som är hertig, stoltserade i elegant kostym (dubbelknäppt såklart). Underbart glittrande prinsessan Estelle, 8, hertiginna av Östergötland, bar sin nya sommardräkt från Skedvis socken. Och hennes lillebror, prins Oscar, 4, som är hertig av Skåne var klädd i en folkdräkt från Ingelstad härad". (källa Allt om Kungligheter)
 
Kungen, statsministern och talmannen höll de årliga nationaldagstalen utan publik. Den satt ju i tevesofforna.Talen präglades av dagens situation i Sverige och i utlandet och att vi ska vara rädda om varandra.En av programpunkterna vilken tillhör min favorit är Taptot. Älskar blåsinstrument i vissa situationer och tapto är ett sådant tillfälle.Har varit scout i min ungdom. Kanske minns jag just tapto därifrån.
 
Min privata nationaldag firade jag tillsammans mer ett par vänner. En av dem fyller år i morgon. Jag hade gjort egen pizza med skaldjur plus extra allt. Till kaffet hade jag bakat en rabarber & jordgubbspaj. Till den hade vi vaniljsås Hade gjort "lite" mycket så att födelsebarnet kunde få med sig hem, vilket uppskattades.
 
Jag har svårt att tänka att vi redan är inne i juni - den första sommarmånaden - Det har varit en annorunda vår och säkert kommer vår sommar att bli ungefär i samma stil trots att de har släppt på reserestriktionerna om vi är friska. Vi måste hålla ut. Jag som är ett fan av livet vill kunna se vad som döljer sig bakom nästa hörn. Det är min framtidstro.
 
/Ec
Egna tankar / Helger, avkoppling, / KUNGLIGT / Om Sverige / sommarkänsla