EN SMAKRIK GLASS MED CITRON
Ett av mina stora intrresse är matlagning. Till det här hör också att göra desserter huvudsakligen till veckoslut och helger. I min familj fanns det ett enkelt glassrecept som gick runt i släkten. Det är från 1970-talet, då vi inte hade någon maskin. Nu i modern tid då vi tänker på vad saker innehåller, kan vi äta den med välbehag. I mitten av veckan som gick och då jag hade tid att fundera ut en del, så tog jag fram familjereceptet på nytt och testade glassen med ny smak. Den nya smaken blev mycket lyckad. Om någon har lust att testa så kommer receptet här:
Ingredienser till ca 6 -8 personer:
3 ägg
1 dl socker
1 citron, saft + zest
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt citronsaft och zest.
3. Vispa grädden.
4. Rör ner grädden i blandningen.
5. Häll i en form, glas eller låg burk.
6. Frys glassen i minst 4 timmar.
Servera gärna med hallon eller körsbär.
/Ec