/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 8 2020

 
I morse avslutade jag feelgoodromanen "Under samma himmel" som är skriven av Camilla Davidsson. Det är tredje delen i serien om familjen Bergendahl. Boken fanns att nå på bokdiskarna från och med 2020-09-02 och är utgiven av förlaget Printz. Romanen omfattar 309 sidor eller  8 timmar och 57 minuter om man lyssnar på den. Den kommer att finnas hos Bokus som inbunden, ljudbok eller E-bok. Den inbundna versionen kommer att kosta 199:- och som E-bok får man ge 139:- Vad den kostar som ljudbok hos Bokus finns det ingen information ännu. Jag läste romanen via BookBeat.
 
Något om handlingen:
"Leo Stemme har allt: ett garage fyllt med dyra sportbilar, stark karisma och stor framgång både hos kvinnor och i yrkeslivet. Ändå är det något som skaver. Relationen till hans två barn är allt annat än bra, han har nyligen blivit lämnad av Susanne, en kvinna han på kort tid blivit väldigt fäst vid.

För att återfå energin, och ro att skriva självbiografin som han har lovat ett förlag, har han köpt ett ensligt beläget hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Här ska han träna, bli kvitt tankarna på Susanne och äntligen få boken klar. Men dagarna går utan att något blir gjort och ångesten och rastlösheten växer.

I den gamla mjölkbutiken på norra Gotland har Susanne äntligen kommit till ro efter en turbulent sommar med Leo. Hon njuter av höstens intåg på ön, gärna tillsammans med Misha, flyttkarlen som kommit att bli en god vän. En dag får hon oväntat mejl från Leo. Susanne tvekar, ska hon svara eller låta saken bero? Hennes beslut får oanade konsekvenser, inte bara för henne utan för många, många fler". (Källa: Bokus)
 
Den första boken i serien om familjen Bergendahl " Liten Tvåa med potential" tyckte jag mycket om, men "under samma himmel var inte dålig men inte lika bra som den första. Vad jag tycker om hos Camilla Davidsson är språket. Hon får fram känslor på ett suveränt sätt. Den här författaren har blivit en av mina favoritförfattare - en förebild -
 
 
/Ec
 
boktips