/ HUSMANSKOST /

GODA NÖTBIFFAR FRÅN MIN FAMILJ

Bild: Google
 
 Då jag inte vet vad jag ska ha till middag, brukar jag ta fram min matpärm. I denna har jag bland annat samlat en del recept från min familj. När jag bläddar bland dem så kan jag känna de ljuvliga dofterna från köket hemma. Tänk att mat och doftminnen skapar en nostalgiharmoni. I vår familj njöt vi av maten - vardag som helg - Efter vi hade ätit, så satt vi kvar vid matbordet och pratade om hur dagen hade varit eller om vi undrade över något, så tog vi upp det efter vår middag.
 
Som mina trogna läsare vet var pappa mycket glad för att baka. Efter mamma hade gått bort var han tvungen att också lära sig laga mat. Nedan följer ett av hans första recept som han gjorde. Den här rätten blev så god, så den gjorde han ganska ofta och mycket gärna. Själv är jag så glad att receptet finns kvar i min matpärm nu när inte pappa finns längre. I kväll kommer jag att äta mina biffar med välbehag!
 
Ingredienser 4 port:
400 g grovmalen nötfärs
eller 4 skivor kött
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
50 g grönmögelost, t ex ädelost
2 dl vispgrädde
 
Gör så här:
Forma färsen till 4 biffar, ca 1 cm tjocka. 
Stek biffarna i smör i en stekpanna. Färsbiff 4-5 min/sida, biff av helt kött 2-3 min/sida.
Salta och peppra.
Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat.
Låt osten smälta ner i stekpannan.
Häll på grädden och rör om. Låt såsen koka upp.
Häll såsen över biffarna.
 
Servera med ugnsstekt klyftpotatis och tomatsallad. 
 
 
Lycka till!
/Ec
 
minnesspår / recept