/ KROPP OCH SJÄL /

DU FATTAS MIG!

EWACARIN SKRIVER

Så tog värmen slut för den här gången. Ack ja! Jag kom nyss in från att ha varit hos skräddaren. Han ska lägga upp ett par byxor till mig. Har man korta ben, så passar nästan inga byxor, utan jag får besöka någon med nål och tråd!
 Käre lillebror sa alltid, när vi bodde hemma båda två, att jag hade ”taxben”. Han råkar vara lång. Tror att jag når honom till midjan så där när jag ställer mig upp. Nu för tiden har han fått en rundare form över magen. Det är visst ofta karaktäristiskt för män som fyllt femtio. Idag har han börjat hos viktväktarna för att råda bot på sin kroppsform. Lycka till säger stora syster. Jag tror mer på GI-metoden, men som sagt: Alla blir salig över sin egen tro.
I kväll känns det så hopplöst! Jag saknar så en nära vän. Vi har inte setts sedan februari och nu är det snart juni. Jag vill säga som Börje Ahlstedt gjorde i ”Ronja Rövardotter”, då Skalle Per hade dött: ”Du fattas mig, det gör så ont i mig”. Precis så känner jag mig i kväll. En bit av mig är borta!  Vi två som har en särskild Connection och kan prata om det mesta. Skälet är att min nära vän har en son som har blodcancer med allt vad det innebär! Varför ska små barn drabbas av en sådan grym sjukdom? De har knappt börja leva!
Jag saknar även en nära anhörig som gick bort bara några dagar innan jul. Han hade levt ett ganska innehållsrikt liv. Han skulle ha fyllt 80 år på midsommarafton i år. Någon ville något annat. Över väder och död råder ingen människa!
I kväll känner jag mig ledsen, men ”tomorrow is an other day”. Kanske mår jag bättre då.  
 Av Ewacarin Holmqvist

/ KROPP OCH SJÄL /

SÖNDAG

Vilken försommardag det har varit! Äntligen sol och mycket värme. Det här gör gott för vår själ. Vädret gör oss pigga och glada! Under vintern har vi gått med huvuden nere och tittat i marken. Nu går de flesta av oss och ser upp i himmeln, för att få så mycket sol som möjligt. Vi svenskar måste passa på när tillfälle ges, för vädret växlar lite för hastigt i vårt land. Det är enormt synd!

Jag tog en promenad i morse på stadens gator. Det var glas här och där, så nog märktes det att det var lördag igår. Ändå var det en skön promenad.

Tyvärr vann den norska hästen Stenlager Elitloppet Min "favo" kusk förlorade i år. Tycker om trav, men det är mycket sällan jag gör en kupong numera. Är inte så insatt längre och det tycker jag att det är ett måste när man ska satsa på hästar.

Just nu pågår sändningar från friidrotten i tv4+, något som jag tycker är roligt att se på. När allt kommer omkring, så är jag nog ganska glad för idrott. Det ska vara snabba och fartfyllda sporter.

Av Ewacarin Holmqvist 

/ Allmänt /

SOMMAR, SOMMAR

Bara några rader. Klockan är 15.32 och jag sitter i mitt arbetsrum/sovrum och håller på att gå åt av värmeslag. Jag måste gå ut snart, annars blir det ju inga flera inlägg.

Ska nog köpa mig en kycklingsallad att ta med hem och äta i min stora trädgård. Underbart! Sommaren har kommit, sedan får vi se hur länge den stannar. Den svenska sommaren är ljuvlig men allt för kort.  Det är ju fredag! Något att också glädjas åt.

Av Ewacarin Holmqvist