/ Allmänt /

FREDAGEN DEN 30:E APRIL 2010
Valborgmäss 2010. Eftermiddag. Alldeles strax är det helg för mig. Då ska jag koppla av med att se en DvD som heter "Love in Manhattan"och känna att en helg står för dörren. Det är en film från år 2006 som jag tycker är enormt bra. Handlar om två personer som möts och båda har fått veta att deras tid är utmätt. De lider av cancer. Man får uppleva deras sista år och hur de tar till vara på livet. Ibland gör de bizarra saker och komiska ting. Det är inte alls så mycket sjukhusmiljö, vilket jag uppskattar. Sedan är det bra skådespelare som är med och det lyfter hela filmen. Om det blir regn en dag och ni är lediga, så rekommenderar jag den här filmen varmt.

I kväll ska jag bara ta det lugnt tillsammans med några nära vänner. Vi tänker inte gå ut någonstans och se på elden samt sjunga in våren utan vi satsar på en skön hemmakväll. Snart ska jag laga våfflor men lite annorlunda än vad som jag brukar. Jag ska nämligen servera dem ljumma med en klick gräddfil; rödlök; dill  toppad med en klick stenbitsrom samt att den som vill kan pressa lite citron över: Receptet kommer från "Laila bakar" Allt som den kvinnan gör, ser så läckert ut, men det mesta hon gör är farligt för vikten. Någon gång emellanåt får man unna sig saker, för vad är det annars för idé att leva.

För mig tillhör god mat livskvalité och i veckan fick jag veta att jag sedan mars gått ner ytterligare tre kilo. Märkligt, för jag äter fler mål per dag än vad jag gjorde i höstas! Det är helt fantastiskt och jag är betydligt piggare och rör mig lättare. Numera är jag nog ganska medveten om vad jag stoppar i mig. Mitt bekymmer nu är att flertalet av mina kläder är stora och jag har inte råd att köpa ny sommargarderob. Kanske måste jag snart hitta en sömmerska som kan sy in kläderna åt mig, men det är ju ett kärt besvär eller hur?

Nu måste jag återgå till mina göromål. Glad Valborgmäss på er och ta på er, då ni går ut i kväll och tittar på elden och kanske ta ton till "Sköna maj välkommen"!

/Ec
/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 22. ONSDAGEN DEN 28:E APRIL 2010
kväll. Klockan är 22. Det har varit en ganska jobbig dag men ändå är jag nöjd med hur den blev. Dagen kunde ha börjat lite bättre än den gjorde men such life. Vaknade redan 5.45 och var tvungen att gå upp på toaletten. Visserligen lade jag mig igen och somnade en timme tills det var dags att gå upp och möta en ny dag. En ny vikarie skulle gå bredvid från klockan 08.30 till 13.30 för att se hur jag lever och vad jag behöver ha hjälp med.
Ärligt talat är det alltid samma känsla varje gång. En känsla av ett visst obehag att folk står och ser på mig. Men samtidigt vet jag ju att det är bara det sättet som de lär sig på. Inte mycket att göra åt.

Efter bredvidgången var det så dags att ta en fika under vilken jag pratade sommarschema med ännu en assistent, som har jobbat hos mig tidigare och som nu ska vara vikarie hos mig i sommar.

När vi hade fikat klart, så skrev jag in juni- och julischemana i datorn samt gav ut de lediga arbetspassen till min personal. Före middagen hann jag även med att skriva tre mail.

Nu i kväll har jag sett Fru Anka - Mycket intressant, men hennes metod använder jag inte mig av. Vi lever i olika världar med olika stilar. Lite kan man ju snappa upp och utveckla på sitt eget sätt.

Drömmen om Italien får jag se en dag på tv4 anytime, då jag har tid.

Nu ska jag snart krypa till kojs och jag tror jag kommer att sova gott. Det är en del som blivit löst idag, vilket känns skönt!

Sov gott och ha en trevlig morgondag!

/Ec
/ Allmänt /

MITT 800:E INLÄGG
Har jag verkligen publicerat 799 inlägg här på blogg.se? Har ni verkligen haft lust att läsa alla dessa texter om lite av varje under mina år som bloggist sedan den 6:e maj 2005? Tydligen för annars var det ingen idé för mig att fortsätta vecka efter vecka och år efter år. Trots att bloggandet numera tillhör en av mina stora passioner i livet, vet jag ändå när det är dags att tacka för mig och kasta in handduken då jag får dålig trafik på min sida. Under de senaste åren har jag visserligen tagit några timeout för jag haft andra saker att göra som hängt samman med att få min vardag att fungera eller så har jag varit krasslig. Det senare är något nytt som kommit med åren. Det bevisar att jag inte längre är så ung som jag ibland vill tro. Kroppen säger till att jag inte orkar hur mycket som helst. Det är beundransvärt att ni, kära läsare, har väntat och väntat utan att tröttna på att jag ska publicera ett nytt inlägg. Idag finns det så många bra bloggar som ni hade kunnat börja läsa under min frånvaro men ni finns alltid hos mig. Tack snälla ni ”for being a part of my world”.

 

När man skriver kan man göra det på olika sätt. Själv försöker jag vara personlig på min sida, men samtidigt aktar jag mig för att vara för personlig och ge ut mitt privatliv. Jag anser inte att jag är så betydelsefull och att livet som jag lever är så annorlunda så att jag är tvungen att skriva om mig och mitt liv. Jag förstår att vissa bloggar har syfte att vara en ventil eller att hjälpa andra som kanske lever i samma situation, men en sådan blogg är inte min. Jag kastar mig ganska friskt mellan olika kategorier. På så sätt håller jag en viss nyfikenhet vid liv, också för mig själv. Det här gör att det finns en puls och en spänning som jag anser måste finnas för att en text ska bli bra. Då jag sätter mig ner vid datorn har jag i regel ingen aning om vad inlägget ska handla om utan det skapas här och nu på gott och ont. Sedan går jag på min magkänsla eftersom jag sällan ändrar i en text.

 

Någon sorts ventil är inte min blogg, utan mera ett sätt att komma ifrån min vardag som emellanåt är tuff. Min filosofi är: Ni vill inte läsa om elände och problem utan om trevliga saker. Jag har, om jag får säga det själv, en positiv livssyn till det mesta i livet. Varför ska jag då inte försöka förmedla den i bloggen och kanske berör jag er någon gång med my poems. Vid sådana tillfällen blir jag lite rörd och enormt glad att något som jag skrev kan göra det. Det är just sådana stunder som jag vill fortsätta att utöva min stora och härliga passion – Ja, livet ut om jag orkar och kan.

 

Tack än en gång att ni vill vara en del av min värld. Hoppas ni vill och orkar fortsätta att läsa Ewacarins blogg. Så länge ni finns, kommer jag att skriva.

 

Ha en fortsatt bra helg!

/EC