/ Allmänt /

TREVLIG HELG

 
Åh, vad det är sköööönt att det är fredag. En arbetsam vecka ligger äntligen bakom mig. Nu ser jag framåt mot dagar i laybackstil och jag ska ägna många timmar åt att sova, bevaka EM i friidrott som går i Finland samt äta och dricka gott. Kanske kommer jag att se finalen i fotboll på söndag mellan Spanien - Italien.
 
Hur vädret blir, det struntar jag i. Ska inte gå ut genom min ytterdörr, har bestämt mig för att sköta och rå om mig själv under den här weekenden. Regnet slår mot fönstret i sovrummet där jag sitter och skriver. Långt borta hör jag åskan dovt göra sig gällande. Var ute i regn tidigare idag, så jag tycker att det är underbart att vara inomhus, där det är varmt och ombonat.
 
Nu väntar en kopp härligt kaffe plus en chokladpralin. Visst är det lite för sent med kaffe men... I kväll somnar jag ovaggad eftersom jag har gått ca 1,5 mil. Det blir så när man inte har minnet med sig alla dagar och har massor med små ärenden på vägen hem.
 
Njut av er weekend!
 
/Ec
/ LIVETS NJUTNINGAR /

SÖTSUGEN OCH EN SMAK FÖR LYX

Bild: google
 
Ibland kan jag bli så där enormt sötsugen ni vet. Men inte på vad som helst. Nej då, vanligt lösgodis i matbutiker är inte det som gäller för mig. Det ska helst vara en lyxig variant och gärna chokladpraliner av champagne. Jag behöver bara äta en enda och då till en god kopp kaffe för att få mitt begär tillfredsställt. Jag förstår inte vad allt det där med "lyx" kommer ifrån? Är ju en enkel individ, har vuxit upp i ett hem där vi inte kunde kasta pengar omkring oss. Där trygghet och harmoni betydde mer än slantar. Mamma försökte lyxa till det av det lilla vi hade. Att jag kunde läsa på universitet var något stort i familjen och bland släkten. Jag var den första som fick den möjligheten och det är jag stolt över, men jag glömmer aldrig mitt ursprung och att jag kan sätta människor i första rummet före pengar. Så därför förstår jag inte vad allt det där med "lyx" har kommit ifrån. Jag är glad att jag har ett begär av måtta i alla fall.
 
Men...
 
Nu när jag sitter och skriver det här så småler jag för mig själv för älskade pappa påstod redan då jag var i de yngre tonåren att jag var dyr i drift och hade en lite annorlunda smak. När jag blev lite äldre uttryckte han sig så här: "Du bör nog hitta en karl, och gärna en med tjock plånbok, för du är dyr i drift med den smak du har" Älskade pappa, jag har inte hittat den där karln ännu och nu har jag dragit ner på det där med lyx. Ibland måste jag få unna mig en smula av det där lilla extra. Annars vore inte livet värt att leva!
 
När jag har publicerat det här, tar jag min kopp av hasselnötskaffe, vilket är köpt hos en av butikerna som Kahls-kedjan har i min hemstad. Jag dricker gärna det med skummad mjölk och sätter mig ute en stund för just nu lyser solen i min hemstad. Det får bli min guldkant idag!
 
/Ec
 
/ TV & RADIO /

GE SJUTTON I MIN KVÄLL

 
BILD: SVT:s
 
Så är det dags på nytt för två härliga program hos SVT. Ingen riktig svensk sommar utan de här programmen som är så vitt skilda från varandra men som sagt en tradition inom vår första kanal.Jag talar om "Allsång på Skansen" med Måns  Nu ska jag program efter program få något drömskt i blicken då jag ser vyerna från Skansen och alla fina båtar som zoomas in. Mitt hjärta har du ännu,du stolta Stockholm med ditt glittrande vatten.  Jag flyttade ner helt oplanerat 1994 om jag minns rätt i hastigheten först till Trelleborg och sedan 1997 till min hemstad. Åh, vad jag längtar tillbaka till omvärldsbruset som finns i vår huvudstad, till promenadstråket vid Södra Mälarstrand, till Hagaparken. Jag tror att det är orsaken att jag ser allsången vecka efter vecka just för att jag vill se miljön runt om. Måns, du är nog bra. Du har i alla fall hunnit skrapa ihop ett varierat artistgäng. Lycka till och nu är du lite mer van vid rollen som allsångsledare än i fjor, så det går säkert bättre i år för dig.
 
Direkt efter ska jag utreda "Morden i Midsomer" Det är inte bara ett mord i samma avsnitt utan flera. Tycker att den lilla engelska byn skulle vara utdöd på sin befolkning vid det här laget, men icke sa Nicke Morden i Midsomer är så där lagom hemska, liksom Wallander och Beck, för att jag ska kunna se dem. Inte så mycket blod som rinner eller brutalt beteende. Kalla mig en räddhare eller vad ni vill. Jag står för hur jag är i alla lägen.
 
Nu ska jag göra i ordning någon go´fika och ha en riktig tv-kväll. Och snälla, Jag ber: Ge sjutton att störa mig.
 
/Ec
 
.