/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

DET FINNS FILMER SOM GÅR DIREKT IN I HJÄRTAT

 
 
Det finns filmer som berör oss, i alla fall mig extra mycket - En sådan rulle är "En sång för Martin". Ett drama från år 2001 av Bille August med Sven Volter och Viveka Seldahl i huvudrollerna. De här två skådespelarna tolkar sina roller så oerhört bra, så man glömmer bort att det är en film. Inte vet jag om det har någon betydelse att de är även ett gift par privat. Jag undrar också hur många researchtimmar som de har haft, för att få det så naturligt. Dialogerna är träffsäkra, mimiken finstämd och kampen så fantastisk. Inte en minut av filmen vill jag undvara eller tänka på något annat. Jag rycktes med i det här sorgliga människoödet, från att vara en mycket levande person till att bli mer eller mindre ett kolli
 
Något om handlingen i filmen:
"Bille August är tillbaka med sin första svenska film sedan Jerusalem. En sång för Martin bygger på Ulla Isakssons "Boken om E". Sven Wollter spelar Martin, en dirigent som förälskar sig i violinisten Barbara (Viveka Seldahl). Kärleken lever vidare i ett lyckligt äktenskap - men vad händer när en av parterna blir sjuk och därigenom får en ny identitet? Är det sant att kärleken klarar allt?( Källa discshop)
 
Några omdömen om filmen från discshop:
" En lysande film som på pricken fångar hur det är att vara dement, lysande skådespel, gripande film, lite dyster, men det är så det är i verkligheten".
 
"det är en underbar film som är mycket sorlig och dyster. En vacker film där Sven Volter gör en storartad roll som Martin. Viveka Seldahl gör en mycket dramatisk och slitsam roll som Martins fru. Den väcker känslor med denna fantastiska magi som paret skapar tillsammans och med Bille August så skapar trion ett känslosamt mästerverk som aldrig tidigare har skapats i Svensk filmhistoria"
 
"Riktigt tung och dyster film som inte dirket får en på gott humör. Men man ska ju inte bli glad av alla filmer heller. Wollter & Seldahl tillhör enligt min mening den yppersta eliten skådespelare i Sverige. Filmen hade varit värd att se bara för deras samspels skull. Handlingen är tung och behandlar svårigheterna bakom alzheimers sjukdom".
 
Den har utgått ur sortimentet hos discshop, men har ni möjlighet att se filmen så gör det och ni får en filmupplevelse som ni sent glömmer, det lovar jag!
 
 
En sång för Martin
.
 
  /Ec
/ KROPP OCH SJÄL /

KAN GERIMAX HJÄLPA MOT HUDUTSLAG, TRÖTTHET OCH HÅGLÖSHET?

gerimax_extreme_stor
Bild: Google
 
Under senaste tiden har jag fått konstiga stora utslag i ansiktet, men bara i halva delen. Förutom att jag tycker att det ser fruktansvärt illa ut, så svider och de orsakar mig stor klåda. Jag har inte börjat med någon ny kost. Inte heller äter jag extra mycket av något. När jag tvättar mitt ansikte använder jag Apotekets Neutrogena wisibly clear för face & eyes och sedan Apotekets ansiktsvatten. Det hjälper lite men inte fullt ut. Nu när det är sommar och sol vill jag vara ute och visa mig, men det känns obehagligt med de här utslagen. Vad gör jag?
 
För cirka 15 år sedan hade jag stora besvär av mjällkakor i hårbotten. Det var som en tjock mössa som täckte hela hårbotten.Så fort jag skulle kamma mig, så lossnade stora schok av vitt mjäll. Det gjorde att jag inte kunde göra vid håret på någon salong för jag skämdes så.
 
Men en dag gjorde jag slag i saken och köpte en ask blå Gerimax och testade under en månad att ta en tablett per dag och min eländiga hårbotten blev normal igen. Jag åt blå Gerimax i ca 10 - 12 år och var pigg och levnadsglad och jag kunde gå och fixa håret utan bekymmer
 
Idag när jag satt och solade i hyreshusets trädgård, så bestämde jag mig för att testa om Gerimax kan hjälpa mig än en gång att få bort mina fula hudåkommor i ansiktet. Den här gången tänker jag testa Gerimax Energy för utom hudutslagen känner jag mig inte helt på topp.
 
På Gerimax hemsida kan man läsa om just Gerimax Energy:
Gerimax Extreme Energy kombinerar några av naturens bästa och mest effektiva energikällor. Den naturliga, men kraftfulla och snabbverkande, effekten av Guarana, Rosenrot och Ginseng ger dig en effektiv energiboost. Kombinationen av Guarana, Rosenrot och Ginseng är en unik formula som ser till att du är förberedd för både mentala och fysiska utmaningar. Gerimax Extreme Energy finns i förpackningar om 30 stycken tabletter. Den verkar redan inom 30 minuter.
 
Gerimax Extreme Energy hittar du på diverse kedjor inom hälsofack, apotek, dagligvaruhandeln samt på internetsiter".
 
Jag hoppas det lyckas även den här gången.
 
/Ec
 
/ TV & RADIO /

SNART ÄR DET DAGS FÖR SOMMAR I P1

 
Bild DN
 Idag blir det ett kort inlägg, men jag måste ändå gå in här för nu är det klart vem som ska prata i ett av mina favoritprogram "Sommar i P1". Än en gång gick jag in på P1 hemsida och klickade mig vidare till P1 sommar. Där jag fick fram listan på de olika värdarna. Bland namnen märks: Jonas Gardell, Peter Wolodarski, Ann-Louise Hansson, Theodor Kallifatides, Ingvar Kjellson och Jenny Strömstedt (som har blivit en linslus och eftertraktad inom mediavärlden sedan hon gifte sig med Niklas) Min uppfattning är att Jenny är duktig som journalist, men måste man för den sakens skull vara med överallt? Är jag avundsjuk? Kanske att hon gifte sig med Niklas, men annars nej.
 
När jag såg att Ingvar Kjellson skulle ha ett sommarprat, så gick mina tankar tillbaka till den tid, då den här skådespelaren var med i tv-teatern och jag och mamma såg detta med stor behållning. Om jag minns rätt var Ingvar med i "Körsbärsträdgården" av Anton Tjechov. Han har nyss fyllt 90 år. Hans fru, Meta Velander också skådis var sommarpratare år 1982 och 2010..
 
Den 25:e juni är det dags! Först ut i år är Jonas Gardell. Om jag inte kan lyssna direkt någon gång vid lunchtid, så finns alla sommarprogrammen på Sveriges Radio Play och där kan man höra ett program om och om igen eller ladda ner kortversionen utan musik på sin dator. Den nya tekniken är bra ibland...
 
/Ec