/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS: BEFORE MIDNIGHT

 
 
År 2005 fick jag två filmer av en nära vän som jag tycker mycket om. De heter "Before sunrise" och "Before sunset". De är drama med mycket dialog, så tycker man inte om "prat", så ska man kanske undvika att se dem. I mitt fall sögs jag in i handlingen och kunde känna stämningen. Jag har skrivit ett inlägg om varje film här på bloggen, så om någon läsare vill läsa vad det rör sig om, kan ni gå tillbaka till år 2005
 
Till min glädje såg jag på kommande filmer att i januari går den tredje filmen upp på biograferna i Sverige. Den heter "Before Midnight och för regin står Richard Linklater liksom för de föregående filmerna. Huvudrollerna spelas också av samma personer som i de två tidigare rullerna. Man kan boka filmen redan nu hos discshop och den kommer att kosta 149:-. "Before Midnight" är 114 minuter lång och när jag fick se trailern blev jag verkligen förtjust även i den här tredje filmen.
 
Handligen i "Before Midnight":
" "Before Midnight" träffar vi för tredje gången det amerikansk-franska paret Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) som för nästan 20 år sedan släntrade genom ett nattligt Wien för att sedan skiljas åt vid gryningen. Åren har gått sedan dess och nu bor de tillsammans i Paris med 8-åriga tvillingar och med Jesses tonåriga son som pendlar mellan USA och Frankrike".(Källa discshop)
 
I både before sunrise och before sunset är det underbara naturbilder, men det är något annat jag faller för i de här filmerna som jag har svårt att förklara. Kanske är de lågmälda dialogerna som fångar mitt intresse eller känner jag möjligen igen mig stundvis i filmerna? Detta att mötas och sedan inte kan glömma varandra och man tar vid där man slutade sist. Kort sagt: De två filmerna är verkligen kärleksfilmer och jag tror och hoppas på att "before Midnight" innehåller även den mycket av den varan.
 
/Ec
.
/ Allmänt /

EC:S PENNA ANTECKNAR 44

 
 
Det är den sista söndagen i oktober. I helgen har vi satt tillbaka klockan en timme och med ens fått "normaltid".Konstigt, men så är det! Vi fick en hel timme extra att sova under natten som gick. Inte dumt för den som är morgontrött som mig. Klev ur sängen cirka klockan 9.20 till en dag som verkligen har varit höstlik. Här i Sveriges tredje stad har det blåst ganska kraftigt och nu hör jag regnet slå på fönsterrutan. Detta gör att jag har en behaglig känsla inom mig. En skön känsla av att få stanna inne i värmen och söndagkvällsstämningen .
 
I kväll är det viktigt att försöka behålla den stämningen så länge som möjligt, eftersom jag vet vad som väntar mig under en tid framöver. Nu ska jag jobba hårt med att få två nya assistenter inkörda i min vardag. Ett arbete som inte är gjort på en kafferast. Det kan ta upp till månader före ett sådant arbete är slutfört och jag vet hur det har gått. Att jobba intensivt under veckorna betyder att helgerna blir ett stort andningshål, där jag kan koppla av och vara mig själv.
 
Kanske mitt arbete som arbetsledare eller boss påverkar också min stora passion. Men som jag har sagt tidigare: Jag är tvungen att se till att min vardag flyter på, annars fungerar inte jag. Så enkelt är det! Om jag inte är alltför trött, så kommer jag att ägna helgerna till att skriva. Det som jag måste göra för att må bra.
 
Resten av kvällen tänker jag ta det lugnt. Titta lite på teve, se till så att atterna har vad de behöver och avsluta kvällen med en kopp te och kanske en nattmacka. Därefter tänker jag krypa till kojs och lyssna lite på "vaken" före John Blund kommer. I morgon ber jag om väckning klockan kvart över sju, så jag inte är så nyvaken då assistenten ringer på dörren klockan åtta.
 
Trevlig vecka så hörs vi snart igen!
 
/Ec
 
 
 
/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

LILL LINDFORS - EN AV MINA FAVORITER FRÅN FÖRR -

 
 Bild: Google
 
kväll var det start för årets "Så mycket bättre" i tv4 och först ut var Lill Lindfors. Jag hade nästan alla hennes plattor från 1960-1980-talen. Idag har hon hunnit blivit 73 år, men hon är fortfarande pigg, glad och tycker om att ha roligt. Ni som inte vet så mycket om henne kan jag med hjälp av Wikipedia berätta lite vem hon är:
 
 "Lill" Lindfors, född 12 maj 1940 i HelsingforsFinland, är en svensk sångerska, komiker och skådespelerska. Hon är numera bosatt i Högby på Öland men har bott större delen av sitt liv i Stockholm. Under en lång karriär har hon haft ett antal guldskivor och är både kompositör och textförfattare till egna shower och till två barnböcker, föredragshållare, barnambassadör i FN:s regi (UNICEF) och skådespelerska inom både film och teater.
 
 Lill Lindfors skivdebuterade 1962. På 1960-talet ville Lindfors slippa sjunga alltför mycket schlager] och gjorde istället om sångerna till bossanovalåtar eller till samba. Ett lyckat exempel på detta är Jag tycker inte om dig som finns på hennes albumDu är den ende från 1967. Hennes tycke för samba märks i egna kompositioner som Musik ska byggas utav glädje. Titellåten på albumet Du är den ende släpptes på singel 1966 och är, med sin text av Bo Setterlind en av de mest igenkännbara sångerna av Lill Lindfors."(Källa Wikipedia)
 
Bäst i kväll var Agnes tolkning av "En sån karl och även Ulfs tolkning av "Du är den ende" var mycket bra. Tala om många härliga flashbacks den här oktoberkvällen.
 
 
 
 
/Ec