/ Allmänt /

BARA NÅGRA TIMMAR KVAR AV 2005

DAGBOK

Så är det nyårsafton. Här i Malmö är det 0 gradigt och den snön som kom under veckan, ligger ännu kvar När jag skriver det här inlägget har bara några enstaka raketer hörts, men jag vet att det börjar när mörkret faller på. Nyårsafton är min sämsta dag under året, eftersom min skada gör att en reflex som spädbarn har, aldrig försvinner hos mig om jag så blir 100 år. Kanske avtar reflexen något då, eftersom min hörsel förmodligen blir  sämre med åren. Nåväl, det är bara ett nyår/år, så jag står ut. Att klä upp mig till gala är inte att tänka på, eftersom jag kan spilla ut diverse drycker över mig. Även till nyår kommer jag att vara hemma, så det gör inte så mycket att jag sitter i bekvämma kläder. En idé som skulle vara strålande i kväll vore att jag var naken vid tolvslaget iklädd endast gula öronproppar. Det skulle varit en häftig syn - "S" -  Tror nog att den idéen får vara, för det är för kallt, när min assistent/vän öppnar i uterummet lite då och då. Han har ju en last nämligen han röker.
I morgon lägger jag år 2005 dagbok till samlingen av mina dagböcker sedan 1965. Jag tar fram den nya för nästa år. Den som ännu är orörd och har blanka sidor att fylla. Det är lite vemodigt att lämna en dagbok och veta att det här året är förbi för evigt och nästa bok tar vid. Sådant är livet. Kunskapen om att jag blir äldre med åren känns också i hjärtat. Många som jag känt i hela mitt liv försvinner efterhand. Några nära vänner som bodde uppåt landet har försvunnit. De var jämnåriga med mig, men fick obotlig cancer. När sådant händer i ens närhet, blir vi påminda att livet inte är evigt. 
År 2005 har varit ett ganska bra år för mig personligen. Under våren skapade jag den här bloggen som givit mig mycket glädje och stimulans. På grund av min blogg har jag hittat nya vänner. Vill inte nämna någon, för ni är alla så gulliga och snälla.  Ett extra tack vill jag ändå framföra tillr alla positiva kommentarer från Stockholm och Uppsala. Från den här lärdomsstaden har det också kommit röstmeddelande på min mobil som har hjälpt mig. Du är guld värd!
Sommaren 2005 var helt underbar. Älskar sol och värme! Efter april månad gick det lättare att leva på nytt, men i början av året var det tungt. Då var det mycket med pappas bortgång att ordna. Själv har jag varit frisk och kry och min vänstra fot har blivit smalare tack vare stödstrumporna. Nu får jag på mig mina vinterskor igen, vilket jag inte har fått på två år!
År 2005 var också året som jag köpte en ny dator som jag inte kan leva utan. I samband med datorköpet har jag hittat tillbaka till en person som jag tycker om, för sin naturlighet och sin humor.
Men året som gått har verkligen inte varit så gott ute i världen. Det har fått en del av oss att begrunda att ibland tar vi lätt på sådana saker som nära vänskap, hjälpsamhet, tolerans, ärlighet och respekt. Det kostar så lite att vara vänlig, ge någon ett leende eller en slant.
År 2005 innebar allt för ofta att jag fick ge avkall på saker som jag skulle vilja hinna med för akuta saker. Jag säger till alla er, vet att ni vet vem jag menar att jag hoppas få bättre tid under nästa år. Tänker på er så ofta, men året har bara 365 dagar.
 Vad jag hoppas av år 2006 talar jag om i ett annat inlägg.
Till Sist vill jag önska alla mina läsare Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År....

Av Ewacarin Holmqvist
/

ÄNNU EN NYÅRSDRINK

HIGHBALLGLAS

Här kommer ännu ett recept på en drink som ni kanske har lust att smaka till nyår om ni har lite gin hemma.

Ingredienserna till drinken som heter fjord är
6 cl Old Lady´s Gin
1 sked farinsocker
juice av en halv citron
1 stänk äggvita

Skakas och serveras i highballglas se bilden
Fizza med sodavatten precis innan serveringen.

Av Ewacarin Holmqvist
/

TVÅ DAGAR KVAR PÅ DET GAMLA ÅRET

VINTERVÄG

Så är det bara några dagar kvar tills vi får skriva år 2006.Vad ett år går fort numera. Tiden rusar ifrån oss. Eller är det bara jag som tycker så? Det blir mer och mer påtagligt ju äldre man blir. Nåja, det är som det är. Det här inlägget har inte för avsikt att summera år 2005. Om tiden medger tänker jag skriva ett särskilt inlägg om året som gått och ett om det kommande året, så  ni kan vara  lugna.
Snön har dalat under hela dagen. Nu är det alldeles omöjligt för mig att gå ut med min Permobil. Jag hade bara kommit en meter sedan hade jag kört fast. Sitta ute och frysa häcken av sig i det här vädret, är verkligen inte något jag önskar. Dessutom är jag, som jag sade i ett tidigare inlägg väldigt skotträdd. Skulle hoppa av stolen och ner i snön om en raket smällde i närheten! Det skulle bara bli bökigt för min assistent att få upp mig från marken. Då är det bättre att bli inne i värmen och göra någon lite nytta i mitt hem. Kanske överdrev jag en aning vad gäller skotträdslan, men mycket var det inte!

Jag har alltså försökt göra sådant som vi måste göra i vardagen, för att det ska flyta på. Tvätta en del och sedan stryka undan det med en gång, städa lite så jag slipper skämmas i morgon när jag ska ha en ny assistent på utbildning under sex timmar Men framför allt har  jag tagit det extra lugnt och laddat inför i morgon som tar all min energi

.Alldeles nyss före det här inlägget målade jag mina naglar, för jag vill ju se ordentlig ut under nyårshelgen + klippte en smula på min lugg. Den hängde nästan i ögonen när jag skrev. Ska ju bara vara här hemma under nyår, men ändå...

Ska snart krypa till kojs och höra lite på Karlavagnen i P4 som sänder fram till midnatt. Kvällens ämne är "Förhoppningar och Förväntningar inför det nya året". Det kan vara intressant att lyssna på vad folk hoppas på av år 2006. Måste lägga mig ganska tidigt för att kunna orka med dagen i morgon. Jag är ju ganska svårstartad på morgonen. Det tar flera timmar för mig att vakna, om jag inte får kaffe. I morgon har jag bara 45 minuter på mig tills jag måste vara vaken. Kanske går jag redan upp när min morgonhjälp kommer mellan 6 - 6.30, men då är sängen  som varmast. Nåväl, jag får ta mig själv i kragen. Det kan vara skönt att sitta och vakna till före min vanliga assistent börjar Jag kan ju slänga mig framför tvn och se på nyhetsmorgon, då blir jag medveten om att en ny dag har grytt. Sedan kan det vara bra att bli uppdaterad om vad som har hänt under natten. TV4s nyhetsmorgnar är suveränt bra. De ser jag gärna på i mån av tid och om jag är uppe vid den tiden förstås...


Av Ewacarin Holmqvist