/ Allmänt /

NY ARBETSVECKA MED YTTERST LITE TID FÖR EGENTID

Sommarsöndag kväll. Förstår inte var alla helger blir av. Nyss tyckte jag att det var fredag och nu? Ja, nu är det plötsligt tidig söndagkväll och almost Monday again. Det måste vara åldern som gör att jag tycker att de här sköna helgerna försvinner som sand mellan fingrarna. Men som sagt: Underbart är kort! Om cirka sex timmar är det alltså måndag och en ny arbetsvecka börjar. Men ännu ska jag njuta av min kväll och att det är sommar, en god middag, lite mys framför teven och förståss umgås med min vän/assistent. Så egentligen ska jag inte klaga alltför mycket för det finns ju en hel del tid kvar att glädjas åt.

Fortfarande är det en härligt sommarväder i Skåne. Morgnarna har varit ganska molniga, men sedan har både solen och värmen kommit tillbaka. Jag har haft en mycket lugn helg under vilken jag inte har gjort så mycket utan bara varit i stort sett och fångat dagen sådan den blev. Ibland kan det vara en skön känsla. Idag vaknade jag först klockan strax innan sju och gick upp på toaletten, men beslutade mig att gå tillbaka till sängen och försöka somna om. Det lyckades. Klockan var nära 9.30 när jag steg upp, för att äta en god helgfrukost som avslutades med en kopp kaffe. Därefter har jag inte gjort något vettigt utan att sett på golf från Stockholm och läst mail samt kollat min FaceBook. Allt var lugnt där också så...

I morgon börjar en ny arbetsvecka med ytterst lite tid för egentid. Under två veckor kommer jag att vara arbetsledare på heltid, så det är skönt att jag har slutfört mitt projekt. Nu kan jag inte göra mera än att vänta på svar och det kräver ju ingen energi, bara stor spänning. När jag tänker efter har jag haft mycket ledighet den här sommaren och verkligen fått ägna mig åt min stora passion i livet, så jag ska verkligen inte klaga. Det kan ju vara trevligt att skifta arbetsuppgifter en tid, för att få ett perspektiv på mina drömmars mål och sedan gå in i den härliga passionen på nytt med nya infallsvinklar.


Ha en bra vecka!
/Ec
/ Allmänt /

SOL, LJUMMA VINDAR VILL INTE GE VIKA
Fredag vid lunchtid. Jag har precis satt mig här vid min PC. Äntligen fick jag en sådan där lång och härlig sovmorgon (Jag lade mig 00.30 igår och vaknade först klockan 09.20.), en uppstigning i maklig takt och sist men inte minst åt jag en lagom lättsam frukost som avslutades med en mugg gott kaffe. Detta läppjade jag på i små klunkar, medan jag delvis tänkte på hur bra jag har det och delvis pratade lite med min vän/assistent om ditt och datt. Det är alltså en sådan där fredag som jag kan känna mig ledig. Jag undrar: Kan en dag börja bättre än så här? Knappast. Jag njuter i fulla drag. 

Och den här ljuvliga sommaren 2010 bara fortsätter. Eftersom jag är en "sommarmänniska" av stora mått, så älskar jag den här sommaren för att inte tala om hur bra min kropp mår av det här klimatet. Jag har bara ett litet problem nämligen att mina tunna sommarkläder tar så fort slut och eftersom det har flyttat in barnfamiljer i hyreshuset, där jag bor, är det inte lika lätt att få någon tvättid som jag kunde tidigare. Jo det är så sant, det finns ytterligare ett litet bekymmer då jag tänker efter: Det är svårt att få till inlägg i den här hettan för vad skriver man om som är aktuellt - jo om årets sommarväder och om tips och råd att hålla sig sval - Men nu är allt det här uttjatat. Jag brukar komma på ämnen efter hand, så det fixar sig nog.

Att skriva måste jag ju för att inte bli rastlös eller bli konstig på något sätt. Både kaffe och att skriva tillhör mina "måsten" i livet, liksom en lagom dos av Peter Jöback, sommarvisor och min musik det vill säga från 60-talet. En lagom dos av DvD-filmer, mord i Midsommer under vissa sommarkvällar liksom sommarkvällar med Anne Lundblad från min födelsestad Ystad. Allt detta gör livet värt att leva.

På tal om sol, så kom jag att tänka på en visa som lillebror gick och sjöng på hos morfar i grönsaks- eller jordgubbslandet när vi var hos dem om somrarna. Det är en text av Gullan Bornemark. Delar av visan lyder:

"Solen värmer så.
Himlen är så blå.
Jag har glömt bort alla mina sånger
men jag sjunger ändå."


Ha en trevlig helg!
/Ec
/ Allmänt /

SVALKA, SVALKA OCH ÅTER SVALKA

Kväll den här varma söndagen i juli. Sommarhettan bara fortsätter, fortsätter och fortsätter i Sveriges tredje stad. Efter en lång och kall vinter med mängder med snö före och efter jul, en mycket sen vår för att vara i Skåne, kom värmen med besked. Allting klibbar och det bara rinner längs ryggen, då jag sitter och ska försöka publicera det här inlägget. Det enda man tänker på just nu är svalka, svalka och åter svalka samt kalla drycker. Egentligen ska man vara glad över att vi har fått värme, så det är fel att gnälla. Själv är jag verkligen en sommarperson, då min kropp mår som allra bäst, men det finns gränser även för mig. Tycker inte om att känna mig ofräsch.  Vem kan vara det i den här enorma värmen? jo, kanske ett par minuter efter att man har klivit ur duschen. Här i Sverige är ju vattnet gratis, vilket innebär att man kan duscha flera gånger om dagen, om man så vill. Likadant kan vi dricka vårt vatten i våra kranar som vi har hemma. Man har råd att äta olika typer av glass och dricka en iskall öl. Ingen behöver bli urtorkad eller vara törstig. Sverige är helt underbart på så sätt. Vårt vatten är ganska rent och friskt om man tänker på till exempelvis Indien. De flesta som bor i Norden lever i ett välfärdssamhälle, något som man bör uppskatta.

Strax avslutas fotbolls-VM. En match som jag tänker delvis se. Bläckfisken har ju tippat Guld till Spanien, så det blir väl så. Då VM har tackat för sig, börjar ju tennisen i Båstad. Det är mer min sport än vad fotboll är, så det blir nog ganska mycket tevetittande under veckan som kommer.

Nu tycker jag mig höra ett svagt mullrande långt borta, så jag skyndar mig att få det här inlägget publicerat. Jag är rädd för åska, men just nu behöver den komma och rensa upp luften lite.

Ha en bra kväll
/Ec