/ MY POEMS /

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns så många förhoppningar och drömmar
Inför året som nu startar den här midvinternatten
      Förhoppningar om bättre tider för de som behöver det.
Om drömmar som blir till verklighet.
 Om tolerans och respekt mellan människor.
Låt det nya året bli gott och bra -
inte bara för mig och mina nära vänner -
Utan för alla människor
 
 
 
 
© Ewacarin Holmqvist 2014
 
 
 
/ LIVETS NJUTNINGAR /

TIO SAKER SOM JAG NJUTER AV

 
Min egen bild   Foto Susanne Johansson
 
Läsare som följer mig har säkert lagt märke till att jag försöker hitta små guldkorn i vardagen som gör att det går lättare att leva. Det behöver inte vara långa stunder eller dyra saker som jag njuter av. Ibland kan det vara gratis: I det här inlägget tar jag upp tio saker som jag verkligen njuter av:
 
1. Att veta att jag är frisk, när jag vaknar
2. Att veta att jag räcker till i olika situationer
3. Att en katt hoppar upp till mig och vill bli kelad
4. Att duscha och göra mig extra snygg
5. Att ta en långfrukost/fika med en nära vän
6. Att uppleva tystnaden längs havet och se solnedgången gå ned.
7. Att se en film, läsa en bok och höra en ljuvlig sångtext
8. Att ha ett ombonat och varmt hem att komma hem till
9. Att äta en god pralin till kaffet efter en god måltid
10.Att en gång i livet bli publicerad innan jag säger "morsning & goodbye. Det skulle vara skönt att ha den här känslan innan jag vandrar vidare.
 
 
Gott Slut och tack alla som har följt mig under årets lopp. Ni betyder mycket för mig!
 
/Ec
/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NR 3 2015 -SAMLADE NOVELLER AV KLAS ÖSTERGREN

 
 
 
Samlade noveller (inbunden)
 
 
Det tredje boktipset det här året blir en ny bok av Klas Östergren med titeln "samlade noveller". Den är utgiven på förlaget Natur & Kultur, Allmänlitteratur i oktober i år. Boken innefattar 678 sidor och kostar på Bokus 199:-
 
Så här säger Bokus om Samlade Noveller":
"Klas Östergren har som författare mest kommit att förknippas med sina romaner. Både de brett upplagda Gentlemen, Gangsters och nu senast Twist, och de som är mer reducerade, som berättelserna i Österlentrilogin och Plåster. 
Men han har hela tiden också skrivit prosa i det korta formatet, stycken som på många sätt är centrala i hans författarskap: barndomsminnet Med stövlarna på, den briljanta tids-och självbetraktelsen Vardagskväll vid sekelskiftet och den tragikomiska passionshistorien Ravioli för att nämna några exempel. Han har visat att han lika mycket är ögonblickets mästare, som den intrikat byggda intrigens. 
Nu samlar vi Klas Östergrens kortprosa i en inbunden volym, som förutom tidigare samlingar innehåller sådant som bara tryckts som enskilda texter i små utgåvor och sådant som inte varit tryckt alls. Samlade noveller är en resa genom ett av vår tids mest betydande författarskap. 
 
Något om Klas Östergren:
 Klas Östergren, född 1955, är en av Sveriges främsta författare. Han har varit verksam i över fyrtio år, och har givit ut en lång rad prosaverk. Klas Östergren har skrivit manus till tv och film, nu senast till filmatiseringen av genombrottsromanen Gentlemen, och varit verksam som översättare av framför allt dramatik. Hans senaste roman Twist, som kom ut 2014, fick ett entusiastiskt mottagande av både kritik och publik.

Så här säger författaren själv om sin nya bok:
""Kortare och mer koncentrerade berättelser kan ha den fördelen att man som författare får en chans att inbilla sig, åtminstone för en stund, att man har saker och ting under kontroll."
Klas Östergren
 
 
/Ec