/ Allmänt /

MÅ DET FÖRBLI EN EVIGHETSLÅNG VECKA AV LEDIGHET

Den här dagen som lider mot sitt slut, har varit si och så. Den här känslan att livet rusar iväg utan att jag hinner med. Känslan av att jag inte orkar ägna mig åt det som är viktigt för mig och som jag förmodligen kan här i livet. Att skriva.

Nu är det så mycket med människor att göra. Mitt liv handlar ju nästan bara om min överlevnad. Jo, jag vet, vet så väl att det här är mitt jobb på gott och ont. Jag får aldrig känna mig ledig.

Tidigare upplevde jag att jag hade mer liv. Flög hit och dit, var aktiv i olika föreningar, var med i rampljuset och då, då var det aldrig tal om att ”du måste ha foten högt" eller att " du måste fixa håret".

Nu är det en annan tid. En dag följer efter en annan likt ett pärlband. I morgon börjar en ny vecka med en ny chans att leva på mina egna villkor. Må den här veckan vara evighetslång. Det är ju en vecka där jag kan slappna av, vilket jag inte har kunnat på länge. Må den vara evighetslång, så jag hinner med att känna hur det är att bara vara jag, sådan som jag är.

Må mötet med dig på fredag bli evighetslångt, under vilket vi kan sitta och prata om ditt och datt, men också få känna känslan som fanns för längesedan. En känsla som aldrig försvinner. Må den förbli evighetslång.


Av Ewacarin Holmqvist
/ Allmänt /

BARA SÅ JAG BLIR MÄNNISKAAlla som har sett Lars Molins "Potatishandlaren" känner säkert igen en replik som sägs vid frukostbordet dagen efter att sängen hjälpte till, så att inte lilla Märta blev ugnmö hela livet. Det var Ingvar Hirdwall som hade den repliken "Bara en, så att ni blir människor igen". Stämningen var inte på topp, så tyckte pappan att en sup skulle kunna avhjälpa det hela, vilken den också gjorde.

Jag kan travestera den här repliken många gånger då jag inte dricker kaffe - det räcker med en halv kopp - "bara så att jag blir människa". Skulle jag inte få min kaffeslurk, är jag som sagt inte människa. Jag kan till och med få huvudvärk och darrningar i kroppen. Det är underligt men så beroende av den här drycken är jag. Har svårt att fungera utan mitt kaffe.

Jag har upptäckt i sommar, då jag har haft unga assistenter, att det här med  kaffe inte är någon vana hos dem. Så jag får lära dem hur man brygger kaffe. Istället dricker den unga  generationen allt mer cola, om inte vatten som också ett antal av mina assistenter gör, Alltså dricker dagens ungdomar ofta bara kalla drycker. Själv föredrar jag varma framför kalla drycker. Jag vet inte varför det har blivit så.

Jag hoppas inte att vår svenska kaffekultur håller på att dö ut. Det skulle vara likadant om engelskmännens eftermiddagste försvann. Hemska tanke! Det svenska sättet att "ta en fika" med något gott till och sitta ned och prata en stund är ju en svensk  tradition som inte får försvinna. Vårt sätt att bjuda hem någon på en fika är ochså det unikt för Sverige. För mig är ju traditioner viktiga. De har en plats att fylla i ens liv.

Liksom det är viktigt för mig att få min kaffeslurk ganska tidigt på dagen, så vill jag njuta av en halv kopp efter varje middag. Det är en njutbar avslutning på en måltid som förhöjer livskvalitén. Kaffe tillhör ett av mina guldkorn i vardagen, som jag bör ha för att bli människa och kunna utföra det jag har framför mig.


Av Ewacarin Holmqvist

/ Allmänt /

ÄNNU EN SÖNDAG SKA VI STRAX LÄGGA TILL HANDLINGARNA

110.gif


Smyger in för att skriva en eller kanske några rader, medan min vän/assistent ser hur Zlatan sköter sig i sin nya klubb i Barcelona. Visst vill jag också se det här, men jag prioriterar att skriva ett inlägg.

Tänk vad en weekend går fort. Alldeles nyss var det fredagskväll och jag mös inför tanken att jag skulle ha två hela dagar orörda och alldeles för mig själv. Om några timmar kommer jag att lägga ännu en söndag i mitt liv till handlingarna. Konstigt och lite vemodigt. Tiden rusar ju iväg med illfart! Men det är det som är verkligheten om jag tänker efter. Tycker ändå att det är svårt just under söndagkvällar att tänka på en ny vecka med slit och släp. Särskilt om jag vet att jag har en jobbig vecka framför mig. Har haft två veckor i rad som varit ganska jobbiga. Nu återstår bara en vecka, sedan återgår livet till sitt vanliga normala och det ska bli otroligt skönt!

Den här weekenden som har gått har varit lugn och fin. Solen och värmen har varit kvar, jag har haft mina sovmorgnar, sett en del på teve, skrivit ett par personliga mail och hjälpt min vän/asistent med att välja elbolag. Han har nyss flyttat tillbaka till Malmö, vilket jag tycker är bra!

Hur min vecka kommer att se ut eller bli, det står i stjärnorna än så länge - Hoppas den innehåller lagom mycket jobb och lagom mycket avkoppling, så att jag har en möjlighet att sköta om mig emellanåt under veckan. - Jag hoppas ni får en behaglig vecka därute med nya förutsättningar i er vardag och att ni fokuserar på möjligheterna i det lilla istället för att försöka lösa världsproblemen på en kafferast. Själv vill jag se möjligheterna i mitt liv!...


Av Ewacarin Holmqvist