/ Allmänt /

I MORGON BLIR DET JOBB AV

EN BILD SOM ILLUSTRERAR NJUTNING
Jag är ledsen att jag inte har hunnit med att blogga under flera dagar. Allt är väl med mig. Det är bara det att jag inte hinner med allting som jag skulle vilja. Jag har varit ute och köpt jacka + väst, klippt mig och äntligen träffat en vän som betyder mycket för mig. Vi fick en stund under vilken jag kunde koppla av. Skönt!

I morgon kommer jag att ägna dagen till min första inlämningsuppgift i skrivarskolan. Den består av att jag ska författa min levnadshistoria på tre sidor. Så snart hoppar jag i säng, för att kunna vakna pigg och alert och sätta mig framför denna burk och bara skriva till ca kl 17 eller 18.

Har börjat träna i bassäng. Idag har jag gått 32 meter och dessutom jobbat med båda höfterna i liggande ställning i vattnet. Det är skönt men jobbigt. Men jag ger mig inte!

Är tillbaka förmodligen i helgen. Till dess får ni sköta om er!

Av Ewacarin Holmqvist
/ KROPP OCH SJÄL /

HIMLEN KAN VÄNTA

NATTHIMMEL


Minns du

Hur vi satt där en gång för längesedan

och frös för ibland fungerade inte värmen.

Vad gjorde väl det?

Vi var båda alldeles för upptagna

Av livets mysterium och av oss.

Vad visste vi då om framtiden –

På den tiden var vi båda unga

och ville tro på en bättre värld.-

 Minns Du,

När vi körde hem den där kvällen

i oktober då första frosten hade kommit.

Och jag

hade haft en mycket svår tid på jobbet.

Kanske gör Du det efter alla år.

Den kvällen fick Du alla mina tårar.

Vad visste vi då om död i unga år?

Det var så avlägset då vi var unga.

Då –

Kunde himlen vänta på något sätt.

 Minns Du,

Det kanske var just den där kvällen,

då vi lyssnade på något annat

på radion än klassiskt, när vi var på väg hem.

 Tror att det var ”Forever young ”  

Som strömmade ut via etern.

 Hela Din Jacka blev våt.

Den kvällen satt vi mycket länge

Tysta och såg upp mot himlen.

 Nu många år efteråt har jag hört en annan version

Av samma låt som vi lyssnade till.

Artisten sjöng den med en spröd röst

men med mycket känsla i den.

 Nu liksom då

började tårarna rinna nedför mina kinder.

Nu undrar jag:

Hur länge himlen kan vänta?

Jag vill viska:

Kan Du inte komma med Din trygga famn,

Så jag kan säga:

Himlen kan vänta –

ännu en tid. -

  


Av Ewacarin Holmqvist

/

SEN FREDAGSKVÄLL

HÖSTBILD 6


  

Tänk vad en vecka går fort! Det har varit en konstig vecka. Vi är ju snart inne i oktober månad, men det är knappast någon höstaning förutom de tidiga mörka kvällarna. I den här landsändan som jag bor i har det varit strålande sol och en temperatur på cirka 20 – 23 grader under dagen. Fortfarande är det inte för kallt att ha kortärmat. De nya kläderna för hösten ligger snyggt där i garderoben och väntar på att börja komma till nytta.

  

Förutom det vackra vädret, har våra olika aktiviteter kommit igång på allvar. De som ska följa oss fram till julhelgerna. Själv började jag min träning i bassängen i torsdags. Nu är jag på gång! Det känns bra och jag är så där nöjd med min insats. Om jag minns rätt så var det tre år senast jag gav min kropp en match och med det där i minnet behöver jag inte skämmas för min insats i vattnet. Det som var jag blev lycklig över och det som kändes skönast efteråt var all värk i ryggen försvann i och med att jag sträckte ut mig och lät benen jobba. Vad gjorde det att varenda muskel i mitt rörliga ben darrade resten av dagen, så fort jag stod på det? Det får jag ta!

  

Nu är det fredagskväll på nytt. Om en stund ska jag dricka lite kvällste. Under den här helgen som kommer, trots att solen kommer att dominera, tänker jag ägna mig åt min skrivarkurs. Vill komma någon vart. Den första kursen var full, så jag fick leta efter en annan. Frågan är om inte det här är ett strå vassare, i alla fall för mig. Nåväl, jag får se vad som händer efter det tredje kursbrevet. Min huvuduppgift är att skriva min levnadshistoria. Den ligger till grund för en bedömning av lärarna  - den första – Om de är nöjda med mitt sätt att skriva, får jag möjlighet att  köpa nya kursbrev som jag tar mig an. Jag läser helt i min egen takt och den här kursen går under tre år om man skulle vilja fortsätta så länge. Själv kommer jag att ta brev efter brev och se vad jag kan få ut av det.

  

Trevlig helg på er där ute! Hoppas ni kan njuta av den var ni än är!

    


Av Ewacarin Holmqvist